header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Fysiek en medisch

Maandagochtend sportspreekuur

Snelle actie kan veel blessureleed voorkomen? Niets is voor een recreatie-, wedstrijd- of topsporter zo hinderlijk als een hardnekkige sportblessure. Voorkom zo’n blessure door snelle diagnose en deskundige behandeling.


Heeft u in het weekend een sportblessure opgelopen? Fletiomare huisfysio, ABC Fysiotherapie heeft op de maandagochtend op de locatie Langerakbaan een speciaal sportspreekuur. Van 8.00 uur tot 10.00 uur kunt u vrijblijvend terecht bij een van onze fysio´s voor een onderzoek van uw blessure. U dient zich wel van tevoren even aan te melden. Dit kan telefonisch (030-2611019) of per mail ([email protected]).


Iedereen die vragen heeft over blessures die ontstaan zijn door training en/of wedstrijd, kan gebruik maken van deze  mogelijkheid. Na een kort vraaggesprek wordt er een fysiotherapeutisch onderzoek gedaan. Op basis hiervan worden er adviezen gegeven.


Voor dit spreekuur kunt u zich aanmelden per mail ([email protected]). Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug met het tijdstip waarop u kunt langskomen. 


Dinsdag blessure spreekuur op de club

Iedere dinsdag gedurende het competitieseizoen is  er een blessurespreekuur op de club. Van 19:00-20:00 kunt u op de dinsdagen voor de competitiewedstrijden advies inwinnen over een eventuele sportblessure. Het sportblessure spreekuur vindt plaats in de 'fysioruimte' bij hockeyclub Fletiomare. Het is gratis en vrijblijvend. 


Spelregels voor het sportblessure spreekuur:

  • Het sportblessure spreekuur gaat op volgorde van ‘binnen’ komst
  • Het sportblessure spreekuur bestaat uit een gesprek over de blessure en blessure advies
  • In het sportblessurespreekuur vindt geen behandeling plaats
  • Eventuele behandeling kan plaatsvinden in de praktijk van ABC Fysiotherapie Leidsche Rijn

 


Bij acute blessures neem dan direct contact op met de praktijk voor advies: 

030-2611019 of [email protected]Warming up protocol

Via deze link kunt u het warming-up protocol van Fletiomare downloaden. Klik hier!

 


Blessureprotocol FLETIOMARE

Indien een hockeyer geblesseerd raakt wil hij zo snel mogelijk weer gaan hockeyen. Om het herstel op een verantwoorde wijze te laten verlopen is dit blessureprotocol geschreven. Geblesseerde hockeyers zullen, net als fitte hockeyers, altijd op de training aanwezig moeten zijn. Er kan altijd wel aangepast getraind worden op een schema van de sportfysiotherapeut. 

       

Definitie (hockey)blessure: de hockeyer kan niet meer (verder) hockeyen of is niet meer (zichtbaar) 100% inzetbaar als gevolg van klachten.

 

Blessureprotocol:

 

Hockeyer raakt geblesseerd.
Blessure binnen 48 uur melden bij de trainer.
Blessure binnen 48 uur melden bij Marijn van der Ploeg: hij kan de eerste tips en adviezen geven. Per [email protected] of telefonisch (030-2611019).
Trainers kunnen communiceren met de fysio’s via e-mail/ telefoon.
Marijn stelt de sportfysiotherapeutische werkdiagnose.
Er wordt samen met de hockeyer een plan van aanpak gemaakt.
Er wordt eventueel een behandeling voorgeteld. Behandelingen kunnen in de praktijk van ABC Fysiotherapie plaatsvinden of op de club. Behandelingen worden via de verzekering van de hockeyer gedeclareerd. 
Op dinsdagavond kan er aangepast getraind worden onder begeleiding van Marijn, deze training kan herhaald worden op de donderdag en zonodig verzwaard worden.
De hockeytraining kan hervat worden als de fysiotherapeut groen licht geeft.
De hockeyer is weer wedstrijdfit als de trainer/ coach vindt dat de speler weer 100% in zetbaar is en weer van waarde kan zijn voor zijn/ haar team.

 

PAS OP:

Het gevaar van een recidief (herhaling van dezelfde klacht) is erg groot als je deze stappen niet doorloopt,
Second opinions graag in overleg met Marijn,
Alleen maar op een massagetafel gaan liggen is echt niet meer van deze tijd. Voor een optimaal herstel is een Actief Behandel Concept essentieel, 
RUST ROEST!,
De tijd die een hockeyer nodig heeft om het stappenplan te doorlopen hangt af van de ernst van de blessure,
Een sportfysiotherapeut heeft veel kennis van zaken als het gaat om actieve sportrevalidatie. Een algemene fysiotherapeut zal een goede behandeling kunnen geven tot de pijn verdwenen is. Vanaf dat moment stopt de behandeling vaak. Dat betekent nog niet dat het geblesseerde weefsel 100% belastbaar is. 
Indien een hockeyer besluit bij een andere fysiotherapeut onder behandeling te gaan dan wordt je verplicht aan je fysiotherapeut een behandelverslag mee te vragen. Dat betekent dat die fysiotherapeut uitspraken moet kunnen doen over wat voor een soort training er gedaan kan worden. 

 

Beleid blessure preventie: klik hier

Hockey EHBO: klik hier

Info over ABC Fysiotherapie: klik hier