header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Lidmaatschap bij MHC Fletiomare

De inschrijfperiode voor alle jeugdcategorieën (O7 t/m O18) voor het seizoen 2024/2025 is inmiddels gesloten (aanmelden kon t/m 7 april 2024). Aanmelden kan nog wel, je komt dan op een wachtlijst te staan.
Mochten er in de loop van het seizoen plekken vrij komen, dan zal er contact worden opgenomen.

In de volgende categorieën hebben we nog plek:
- O7 --> nog plek voor jongens en meisjes!
- O14 --> nog plek voor jongens en meisjes!


MHC Fletiomare kent meerdere soorten lidmaatschappen welke onder meer zijn gebaseerd op leeftijd. 
 • Jongste Jeugd: 6-10 jaar
 • Fletiomare by Panasj (vanaf 5 jaar)
 • Junioren: 10-17 jaar
 • G-hockey: vanaf 8 jaar
 • Jong Senioren: 17 jaar t/m 25 jaar
 • Senioren: 18 jaar en ouder
 • Duo - lidmaatschap: 25 jaar en ouder
 • 7 x 7 (+) hockey voor 18 jaar en ouder
 • Veteranen: 30 jaar en ouder
 • Trim(+)hockeylid : 18 jaar en ouder
 • Trainingslid (+): 18 jaar en ouder

Direct naar het inschrijfformulier: klik hier 
Waarom lid worden bij MHC Fletiomare? Klik hier !

Jongste jeugd (6 t/m 10 jaar) en junioren (10 t/m 17 jaar)

In verband met de grote belangstelling voor een jeugdlidmaatschap bij Fletiomare hanteren we een speciale aanmeld-periode voor alle jeugdcategorieën. 


 • 1e jaars instroom Onder 7: 5 en 6 jarige kinderen

Elk jaar aan het begin van het hockeyseizoen kan MHC Fletiomare een grote groep nieuwe jongens en meisjes laten instromen in de jongste hockeycategorie: de Onder 7. Dit gaat om kinderen geboren tussen 1 oktober 2017 en 1 januari 2019, waarbij kinderen geboren vóór 1 oktober 2018 voorrang hebben op de inschrijving. Kinderen die geboren zijn tussen 1 oktober 2018 en 1 januari 2019 zijn volgens de officiële KNHB-leeftijdsgrenzen nog net iets te jong maar wel van harte welkom bij Fletiomare! Zij kunnen zich wel gewoon aanmelden. De ervaring leert dat we ook deze kinderen vrijwel allemaal kunnen plaatsen.

We hebben elk jaar plaats voor ruim 120 nieuwe O7-leden.

 

De O7 trainen bij Fletiomare vooral op woensdagmiddag en zondagochtend. Het eerste half jaar bestaat uit trainingen, vanaf de tweede helft van het seizoen in maart gaan de kinderen met hun eigen team onderlinge wedstrijdjes spelen op zondagochtend. Aan de O7 wordt, tegen een extra vergoeding, de mogelijkheid geboden om in de winter binnen te trainen.


 •  Jeugd vanaf 7 t/m 17 jaar

Plaatsing van nieuwe jeugd in de leeftijdsgroep vanaf O8 (vanaf 7 jaar) is alleen mogelijk als er in de bestaande teams plekken ontstaan. Het aantal nieuwe plaatsingen is afhankelijk van de opzeggingen van bestaande leden. Vrijwel alle jeugdteams trainen 2x per week en hebben een wedstrijd op zaterdag. Dit kan een uit of thuiswedstrijd zijn.  Alle jeugdteams doen in de winter mee aan zaalhockey in onze eigen FletioDome blaashal op ons complex.

 • Aanmeldingen voor de Fletiomare topjeugdteams

Kinderen die momenteel bij een andere club spelen en bij MHC Fletiomare in aanmerking willen komen voor een plekje in één van de Fletiomare 1e lijn selectie teams bij de junioren (O18-1 / O16-1/ O14-1 / O12-1) kunnen een bericht sturen aan de technisch managers van Fletiomare. Stuur de volgende informatie naar [email protected]: leeftijd, club en team waar je nu speelt, niveau waar je nu speelt en reden waarom je naar Fletiomare zou willen overstappen. Op basis van die informatie  kan de Technisch Manager van Fletiomare je uitnodigingen voor een aantal stage-trainingen op MHC Fletiomare. 


Hockey bij Fletiomare is populair

Afgelopen jaren hebben we gelukkig vrijwel alle nieuwe jeugd aanmeldingen kunnen plaatsen. Als er voor een bepaalde leeftijdscategorie toch meer aanmeldingen binnenkomen dan dat er plekken zijn, zal een notaris de plaatsingsvolgorde bepalen. De plaatsings-,en voorrangsregels zijn hier na te lezen. We verwachten voor de kinderen in de groep Onder 7 geen loting te hoeven verrichten.

MHC Fletiomare werkt niet met een wachtlijst

Elk jaar is er een nieuwe aanmeldronde. MHC Fletiomare hanteert de leeftijdscategorieën van de KNHB. Kijk goed in de tabel verderop in deze tekst in welke KNHB-categorie uw kind valt.Fletiomare by Panasj (vanaf 5 jaar)


De KNHB houdt een grens aan van 6 jaar om te starten met hockey. Echter merken wij (en veel andere clubs) dat jongere kinderen al willen beginnen met hockey. Speciaal voor die groep heeft Fletiomare een samenwerking met hockeyschool Panasj. Panasj is gespecialiseerd in hockey voor hele jonge kinderen. Elke week biedt Fletiomare-by-Panasj een hockeytraining van een uur aan op het complex van Fletiomare. voor meer informatie klik hier . Let op : het lidmaatschap voor deze vorm van hockey verloopt rechtsreeks via Panasj. Wel krijgen kinderen die hieraan meedoen voorrang op een lidmaatschap bij Fletiomare als ze 6 jaar zijn.

Vanaf 3 jaar biedt Panasj ook al mogelijkheden aan om te gaan hockeyen Dit is echter niet op het complex van Fletiomare maar wel in omgeving Utrecht.


G-hockey (vanaf 8 jaar)


Fletiomare G Hockey is speciaal opgezet om ook kinderen met een verstandelijke beperking het hockeyplezier te bieden. Kennismaking of aanmelding geschiedt in eerste instantie door contact op de te nemen met [email protected]. We raden aan om eerst drie keer een proeftraining te volgen, waarna u en uw kind kunnen besluiten om lid te worden. G hockeyers trainen op de dinsdagavond en hebben op zaterdagmiddag een wedstrijd of een training.


Jong-senioren (17 t/m 25 jaar)


Jongeren spelen tegen jongeren. Niet alleen de leeftijd maar ook de spelopvatting en de levensfase komen in deze categorie overeen.

Voor deze categorie hanteert Fletiomare een jong-senioren-tarief.


Aanmelden voor deze hockeycategorie kan gedurende het hele jaar d.m.v. het online inschrijfformulier. Na aanmelding neemt de senioren commissie van Fletiomare contact met je op over daadwerkelijke plaatsing en verdere gang van zaken. Je kunt ook direct mailen naar [email protected].

Het is mogelijk om een paar keer een proeftraining te volgen alvorens over te gaan tot een lidmaatschap.


Senioren (18 jaar en ouder)


Aanmelden voor deze hockeycategorie kan gedurende het hele jaar d.m.v. het online inschrijfformulier. Na aanmelding neemt de senioren commissie van Fletiomare contact met je op over daadwerkelijke plaatsing en verdere gang van zaken. Je kunt ook direct mailen naar [email protected].

Het is mogelijk om een paar keer een proeftraining te volgen alvorens over te gaan tot een lidmaatschap.

 

Fletiomare heeft bij zowel de dames als de heren plek voor complete teams in alle KNHB klassen. Neem contact op met [email protected] voor de mogelijkheden en een kennismaking. 

Indien complete seniorenteams (14 teamleden of meer) zich aanmelden en geplaatst kunnen worden, dan zal MHC Fletiomare een korting geven op het inschrijfgeld in de vorm van een bar tegoed. Dit bar tegoed zal €400 bedragen bij 14 ingeschreven en aangenomen leden en wordt per extra teamlid dat zich tegelijkertijd inschrijft met €100,- verhoogd.


Duo-lidmaatschap (25 jaar en ouder)


Dit lidmaatschap is alleen mogelijk voor spelers ouder dan 25 jaar die NIET in een selectieteam spelen. 

 

Dit betekent concreet:

 

 • En Duo-lid telt als ½ lid van het team;
 • Je traint volledig mee en bent lid van een team;
 • Je speelt maximaal 50% van de wedstrijden;
 • Er zijn minimaal 14 volledig betalende leden per team;
 • Er zijn maximaal 2 duo’s per team (dus maximaal 4 spelers);
 • Je stelt je aanvoerder voor 1 augustus op de hoogte;
 • Duo’s melden zich voor 15 augustus aan bij [email protected] en [email protected];
 • Indien blessure bij een van de leden van het duo, is geen restitutie mogelijk;
 • Geen automatische verlenging van het duo lidmaatschap;

 


7 x 7 hockey (18 jaar en ouder)


Bedoeld voor de hockeyers die niet meer iedere zondag op het veld willen staan, maar niet willen stoppen met hockeyen. Vrijdagavond wordt er getraind of een wedstrijd gespeeld. Er wordt gespeeld op een half veld zonder keeper en scheidsrechters. 

Aanmelden voor deze hockeycategorie kan gedurende het hele jaar d.m.v. het online inschrijfformulier. Na aanmelding neemt de senioren commissie van Fletiomare contact met je op over daadwerkelijke plaatsing en verdere gang van zaken. Je kunt ook direct mailen naar [email protected]. Het is mogelijk om een paar keer een proeftraining te volgen alvorens over te gaan tot een lidmaatschap. 

Veteranen (30+ en 45+)


Hockeyen met en tegen leeftijdsgenoten die in dezelfde fase van hun leven zitten en dezelfde motivatie en insteek hebben.

Aanmelden voor deze hockeycategorie kan gedurende het hele jaar d.m.v. het online inschrijfformulier. Na aanmelding neemt de senioren commissie van Fletiomare contact met je op over daadwerkelijke plaatsing en verdere gang van zaken. Je kunt ook direct mailen naar [email protected]. Het is mogelijk om een paar keer een proeftraining te volgen alvorens over te gaan tot een lidmaatschap.

Trimhockey (vanaf 18 jaar)

Heb je een lange tijd niet gehockeyd of wil je het weer eens proberen, dan is dit een vorm van hockey om weer kennis te maken met de hockeysport. Trimhockey is een laagdrempelige manier voor zowel beginnende als geoefende spelers die graag willen trainen en zo hun hockeytechniek en conditie willen verbeteren. Fletiomare heeft mogelijkheden voor trimmers op maandag, woensdag en donderdag.

Aanmelden voor deze hockeycategorie kan gedurende het hele jaar d.m.v. het online inschrijfformulier. Na aanmelding neemt de trimhockey commissie van Fletiomare contact met je op over daadwerkelijke plaatsing en verdere gang van zaken. Je kunt ook direct mailen naar [email protected]. Het is mogelijk om een paar keer een proeftraining te volgen alvorens over te gaan tot een lidmaatschap.

Trainingslid (18 jaar en ouder)

Als Trainingslid train je alleen en speel je geen wedstrijden.

Aanmelden voor deze hockeycategorie kan gedurende het hele jaar d.m.v. het online inschrijfformulier. Na aanmelding neemt de senioren commissie van Fletiomare contact met je op over daadwerkelijke plaatsing en verdere gang van zaken. Je kunt ook direct mailen naar [email protected]. Het is mogelijk om een paar keer een proeftraining te volgen alvorens over te gaan tot een lidmaatschap.

+Lidmaatschap

Het +lidmaatschap is mogelijk voor trimhockeyers, trainingsleden en 7 x 7. Tegen een meerprijs mag je dan een maximaal aantal wedstrijden per seizoen bij een ander Fletiomare seniorenteam invallen. Dit kan alleen als teams invallers nodig hebben; het aantal wedstrijden kan daardoor per seizoen verschillen.

Dit betekent concreet:

    Je traint mee met je huidige groep (bijv. 7 x 7 of trimgroep);

    Je mag maximaal 8 wedstrijden per jaar invallen bij een seniorenteam;

    Je meldt je uiterlijk 15 augustus aan voor het +lidmaatschap bij [email protected] ;

    Er zijn geen wijzigingen mogelijk gedurende het seizoen;

   Indien er sprake is van een blessure is geen restitutie mogelijk;


Veldcontributie
Voor het seizoen 2024-2025 gelden de volgende contributiebedragen. 

 Lidmaatschap omschrijving  seizoen 2024-2025
 Senioren vanaf 18 jaar  €417,50
 Duo-lidmaatschap vanaf 25 jaar en niet spelend in een  selectieteam  €280,-
Jong senioren (t/m 25 jaar)
Jong senioren (t/m 25 jaar) - half jaar
Jong senioren (t/m 25 jaar) - 2e half jaar
 t/m 25 jaar  €352,50
 €240,-
 €150,-
 7x7  vanaf 18 jaar  €202,50
 7x7+  vanaf 18 jaar  €240,-
 Junioren O18  16-18 jaar  €410,-
 Junioren O16  14-16 jaar  €410,-
 Junioren O14  12-14 jaar  €380,-
 Junioren O12  10-12 jaar  €380,-
 Jongste jeugd O9-O10  8-10 jaar  €342,50
 Jongste jeugd O7-O8  6-8 jaar  €265,-
 G-Hockey  vanaf 8 jaar  €195,-
 Trimleden  vanaf 18 jaar  €202,50
 Trimleden+  vanaf 18 jaar  €240,-
 Trainingslid  vanaf 18 jaar  €202,50
 Trainingslid+  vanaf 18 jaar  €240,-
     
 Overig    
 inschrijfgeld    €100,-
 inschrijfgeld G-hockey, trim- & + leden, + Fletiomare by Panasj    €50,-
     
 Prestatiehockeytoeslag    
 Lijnteam O18-O16    €230,-
 Lijnteam O14-O12    €205,-
 Opleidingsteam    €102,50
 Sterkteteam    €72,50
 Zaalhockey  2024-2025
 O7 (alleen trainen)  €65,-
 Jeugd breedteteams  €115,-
 Jeugd combiteams  €145,-
 Jeugd lijnteams  €180,-
 G Hockey  €45,-
   
 Senioren team regulier  €1100,-
 Senioren team trainen na 22.00 uur  €700,-
 Senioren team alleen trainen  €700,-
NB: Onder voorbehoud van typefouten

Wilt u gebruik maken van de U-pas? Stuur dan een mail naar [email protected]


Contributiereglement en uitleg toeslagen prestatiehockey
klik hier voor het door MHC Fletiomare vastgestelde en gehanteerde contributiereglement.
 
Klik hier voor een toelichting op de door MHC Fletiomare gehanteerde toeslagen op de contributie voor leden die deelnemen in een prestatiehockey team.

KNHB Leeftijdscategorieën
Wanneer mag je starten met hockeyen en in welke categorie?
Hieronder de KNHB leeftijds-indeling voor het hockeyseizoen 2024-2025. De KNHB hanteert 1 oktober als peildatum.

Categorie

Geboortedatum tussen

Leeftijd

Onder 7 

01-10-2017 / 30-09-2018

6 jr.

Onder 8

01-10-2016 / 30-09-2017

7 jr.

Onder 9

01-10-2015 / 30-09-2016

8 jr.

Onder 10

01-10-2014 / 30-09-2015

9 jr.

Onder 12

01-10-2013 / 30-09-2014

10 jr.

Onder 12

01-10-2012 / 30-09-2013

11 jr.

Onder 14

01-10-2011 / 30-09-2012

12 jr.

Onder 14

01-10-2010 / 30-09-2011

13 jr.

Onder 16

01-10-2009 / 30-09-2010

14 jr.

Onder 16

01-10-2008 / 30-09-2009

15 jr.

Onder 18

01-10-2007 / 30-09-2008

16 jr.

Onder 18

01-10-2006 / 30-09-2007

17 jr.Verplichtingen lidmaatschap
Denkt u er aan dat het lidmaatschap voor alle categorieën bij Fletiomare een aantal consequenties heeft?
 • Leden zijn normaal gesproken altijd aanwezig bij alle trainingen en alle wedstrijden.
 • Leden worden vanaf 14 jaar opgeroepen om op Fletiomare deel te nemen aan een scheidsrechtercursus en zijn verplicht een KNHB scheidsrechterskaart te behalen en regelmatig een wedstrijd te fluiten.
 • Ouders van jeugdleden verdelen samen met de andere ouders uit het team de teamtaken zoals rijbeurt, fruitbeurt, coaching, training/begeleiding jongste jeugd, bardienst, zaalwacht, velddienst,  teambegeleiding en spelbegeleiding/arbitrage.
 • Alle seniorenleden en ouders van jeugdleden leveren een actieve vrijwilligersbijdrage aan de vereniging.
 • Ouders van jeugdleden nemen actief deel aan onze "Stick Together’ avonden waar we onderling alle vrijwilligerstaken verdelen.

Vrijwilligers
Naast de 'teamtaken' verwachten wij van nieuwe leden en van ouders van nieuwe jeugdleden dat zij zich actief inzetten voor Fletiomare door een vrijwilligerstaak op zich te nemen. Het functioneren van onze vereniging wordt voor het belangrijkste gedeelte mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers. Op het aanmeldingsformulier staat een aantal vaardigheden en activiteiten aangegeven. Van alle leden (en bij junioren geldt dit voor (beide) ouders) horen wij graag welke kennis, vaardigheid of netwerk u bezit welke mogelijk voor de vereniging van nut zou kunnen zijn. Fletiomare is altijd op zoek naar leden die mee willen helpen in de organisatie en plaats willen nemen in een commissie of in het bestuur.