download onze app
iOS app Android app
Arbitrage junioren 

Indeling scheidsrechters voor juniorencompetitie zaterdag


Lijnteams

Hiervoor wordt een poule van ervaren scheidsrechters ingezet. Deze worden gepland door de arbitrage-cie. De scheidsrechters zorgen zelf voor vervanging.

 

C/D jeugd

De A en B jeugd leveren scheidsrechters voor de C/D jeugd. Het wedstrijdsecretariaat deelt in  welk team op welk moment gaat fluiten. De coach informeert de arbitrage-cie zsm, en uiterlijk een week voor de wedstrijd, welke twee scheidsrechters er daadwerkelijk fluiten. Vervanging wordt binnen het team zelf geregeld. Er is een sanctiebeleid bij niet komen opdagen.

 

A/B jeugd

De seniorenteams worden ingezet voor het fluiten van de A/B wedstrijden (zaterdagmiddag). Daarnaast wordt een poule geformeerd met ouders en enthousiaste scheidsrechters die deze wedstrijden ook willen fluiten. De arbitrage commissie streeft ernaar zoveel mogelijk ouders te betrekken bij het fluiten van de wedstrijden. Hierdoor wordt de inzet van de seniorenteams ieder jaar kleiner. Ouders krijgen de mogelijkheid hun scheidsrechterskaart te halen vanaf de E8 tallen.


Het is voor alle teams minstens een maand van te voren bekend op welke dag het team een wedstrijd moet fluiten. Het tijdstip wordt later bekend gemaakt. De A/B wedstrijden zijn over het algemeen in de middag.


Elke scheidsrechter krijgt op zaterdag als waardering een consumptie aangeboden. Een seniorenteam dat fluit kan ook kiezen voor een krat bier en een schaal bittergarnituur voor het hele team, aangeboden door het bestuur. Deze mag ook op de zondag of na de training worden afgehaald.


Opleiding scheidsrechters

De opleiding tot Clubscheidsrechter door de KNHB met een E-learning cursus gegeven. Als cursist kun je zelf achter je computer thuis, in je eigen tijd, de basistheorie en spelregels leren. De E-learning bevat veel beeldmateriaal, filmpjes en animaties waardoor het leren ook leuk is. Het scheidsrechtersexamen wordt nog wel schriftelijk door een arbitragecoördinator van de KNHB in het clubhuis afgenomen. Vóór het examen wordt door de vereniging een vrijblijvende oefenavond in het clubhuis verzorgd.


Elk spelend lid van 16 jaar en ouder die langer dan 1 jaar lid is, is verplicht zijn/haar scheidsrechterskaart behaald te hebben. Vanaf 14 jaar wordt je opgeroepen om aan de cursus deel te nemen en je kaart te behalen.


De E-learning en het examen staat ook open voor trimhockeyers en niet-leden die graag hun scheidsrechterskaart willen halen zodat zij op zaterdag en/of zondag ingezet kunnen worden voor het fluiten van de wedstrijden.


Om extra te oefenen kun je ook gebruik maken van de proefexamens van de KNHB: klik hier.


Sanctiebeleid

Voor junioren geldt het volgende sanctiebeleid rond arbitrage:

 

Vanuit het team ben je verantwoordelijk voor het organiseren van een vervangende scheidsrechter als degene die opgesteld staat niet kan.
Scheidsrechter komt niet opdagen 1e keer = inhaalfluitbeurt moet door de persoon zelf ingevuld worden.
Niet opdagen bij inhaalfluitbeurt of 2e keer of meer = wedstrijd geschorst