header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Junioren algemeen

In de afgelopen zes jaar heeft Fletiomare een explosieve groei doorgemaakt. Tot 2006 hadden we nog een complex met 1 kunstgrasveld. In de jaren daarna hebben we een splinternieuwe accommodatie betrokken op een nieuwe locatie in het Maximapark met 3,5 kunstgrasveld. Al snel bleek ook deze ruimte te krap te zijn voor de sterk groeiende vereniging en zijn er in 2010 nog eens 2 kunstgrasvelden bijgekomen. Zo hebben we nu de beschikking over  5,5 kunstgrasveld. In deze zes jaar is Fletiomare van een kleine vereniging uitgegroeid tot een grote vereniging met ruim 1700 leden, en zijn we na Kampong de grootste hockeyclub van Utrecht.


Van de 1700 leden zijn er ruim 1000 kinderen in de leeftijd tot 19 jaar die wekelijks met veel plezier en inzet hockeyen. Deze kinderen worden ondersteund door veel vrijwilligers. Allereerst natuurlijk de coaches en teambegeleiders maar daarnaast dragen ouders een steentje bij in de vorm van  rijden naar uitwedstrijden, fruit maken, fluiten en shirts wassen. De jeugdleden zijn zelf ook actief. Vanaf 16 jaar fluiten zij bijvoorbeeld ook wedstrijden en er zijn jeugdleden die teams coachen en trainen. 


Fletiomare heeft de jeugdleden opgesplitst in de Jongste Jeugd (F-jes en E-tjes, 6 – 10 jaar) en de junioren (D-A jongens/meisjes 10 – 18 jaar). 


In het seizoen 2012-2013 speelt Fletiomare in de Jongste Jeugd met ongeveer 190 F-jes en 190 E-tjes. Bij de junioren zijn er 43 elftallen met in totaal ongeveer 620 jongens/meisjes.


Om ook de vele kinderen op de wachtlijst te kunnen laten hockeyen is Fletiomare sinds maart 2012 gestart met ZondagJeugdHockey.Op het moment spelen  ruim 80 kinderen in de leeftijd van de F en E  op de zondag in de officiele KNHB Zondagjeugdhockey competitie.


Bij Fletiomare wordt in de Junioren onderscheid gemaakt in lijnteams, opleidingsteams en breedteteams.

De lijnteams zijn: jongens/meisjes A1, B1, C1 en D1

De opleidingsteams zijn: jongens/meisjes B2, C2 en D3.

De breedteteams zijn: alle overige elftallen in de jeugd.


Kleding en uitrusting

Tijdens de hockeywedstrijd , is het verplicht het officiële Fletiomare hockeytenue te dragen. Dit  bestaat voor de heren/jongens uit een bruine korte Fletiomare broek, een lichtblauw/bruine Fletiomare polo en lichtblauwe Fletiomare hockeykniekousen.
Voor de dames/meisjes is het tenue een bruin Fletiomare rokje,  een lichtblauw/bruine Fletiomare  damespolo en lichtblauwe Fletiomare kniekousen. 


Via de clubkleding-online shop op de website van Fletiomare kan  de clubkleding besteld worden. Pasmaten van de clubkleding zijn aanwezig bij de Fifocorner in het clubhuis. Op de competitiezaterdagen is de Fifocorner open en kan er ook gepast worden


Uit-tenue
Wanneer in een uitwedstrijd de kleur van het Fletiomare shirt te veel lijkt op de kleur van de tegenpartij dan moet het uitspelende team een ander shirt dragen. Dit is veelal het geval bij witte of lichtblauwe shirts van de tegenpartij. Neem daarom bij uitwedstrijden, wanneer je niet zeker bent van de kleur van de tegenpartij, altijd een rood of een zwart shirt mee. 


Scheenbeschermers en gebitsbeschermers
Bij Fletiomare is het  dragen van scheenbeschermers en gebitsbeschermers verplicht.
Er zijn diverse soorten gebitsbeschermers te koop bij de sportwinkels. Tevens kunnen kinderen een gebitsbeschermer 'happen' bij de tandarts. Het type gebitsbeschermer is onder andere afhankelijk van leeftijd en gebit. Neem daarom contact op met uw tandarts voor advies hierover. Twee keer per jaar wordt er ook een 'hapdag' georganiseerd op Fletiomare. 


Hockey speel je samen

Hockey is een teamsport. Dit betekent dat je met elkaar hetzelfde wilt: hockeyen. Omdat er zoveel kinderen lid zijn van de hockeyclub hebben we een paar regels die er voor moeten zorgen dat alles goed gaat.


Wedstrijdregels:

Alleen als je een heel goede reden hebt waarom je op zaterdag niet mee kan doen met de wedstrijd meld je je af bij de coach. Je kunt je team niet zomaar in de steek laten. 
Zorg dat je op de afgesproken tijd voordat de wedstrijd begint er bent
Je bent verplicht om in het officiële Fletiomare tenue te spelen.
Een gebitsbeschermer en scheenbeschermers zijn altijd verplicht 
Speel hockey op een sportieve manier. Ontvang de tegenpartij netjes voor de wedstrijd, geef elkaar een hand, scheld niet op elkaar en duwen mag al helemaal niet
Luister naar de scheidsrechter ook al ben je het soms niet met hem eens. Bedank de scheidsrechter na de wedstrijd.
Na de wedstrijd geef je de tegenstanders een hand en gaan jullie met elkaar wat drinken in het clubhuis.
Als je naar huis gaat zeg je gedag tegen je team en je coach.


Trainingsregels:

Kom op tijd op de training. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang helemaal gereed bent
Je komt altijd trainen, tenzij je echt niet kan. SMS dan op tijd af bij de trainer en coach (tenzij er andere afspraken zijn gemaakt binnen je team)
Luister goed naar de trainer en doe altijd goed mee.
Ga het veld pas op als jouw team aan de beurt is, anders hinder je de teams die nog bezig zijn
Als je op veld 5 en 6 traint, loop dan niet over veld 2, maar over de looppaden om veld 2 
Toeschouwers (vaders, moeders ) bemoeien zich niet met de training en blijven buiten het veld achter het hek.


Sportiviteit en Respect

We willen met plezier hockeyen bij Fletiomare. Daar hoort sportief gedrag bij.

Het bestuur van Fletiomare stimuleert alle leden, ouders, trainers en coaches zich 
sportief te gedragen en zich te houden aan 10 gedragsregels:

 

1. Moedig je team op een positieve manier aan.
2. Geef (tijdens de wedstrijd) geen commentaar op de scheidsrechter.
3. Respecteer de coach en bemoei je niet ongevraagd met de tactiek of opstelling.
4. Wees gastvrij voor je tegenstander en een sportieve winnaar of verliezer (dus geen fysiek of verbaal geweld in het veld).
5. Zorg dat je op tijd bent voor de wedstrijd en de voorbereiding en kom in officieel fletiomare-tenue.
6. Kom op tijd op de training en doe actief en op een positieve manier mee (mobiel uit).
7. Neem kopjes, glazen en flesjes mee naar het clubhuis en ruim afval op. Neem de spullen mee van het veld. Laat kleedkamers en toiletten schoon achter.
8. Houd het clubhuis in ere en parkeer je auto/fiets/brommer op de bestemde plekken en zorg dat deze niet in de weg staat. 
9. Communiceer altijd respectvol (mondeling,schriftelijk en via social media).
10. Help mee bij Fletiomare! Met trainingen, coachen, fluiten, commissiewerk of het organiseren van andere activiteiten. 


Beleidsplan Jeugd

Het document 'Indeling nieuw seizoen 2015-2016' is te vinden zijn op het beveiligde gedeelte van de website. 
Hiervoor log je rechtsboven op de website in via 'Mijn Fletiomare' met je lidnummer en wachtwoord. 

Na het inloggen ga je naar de documentenpagina van Fletiomare:
Ga naar ‘de club' en klik daarna op ‘over fletiomare'. Kies daarna aan de linkerkant helemaal onderaan voor ‘documenten' en klik op [+] voor 'Technisch Kader'. 

Inlogcode kwijt? Stuur een mailtje naar [email protected] en de code wordt opnieuw toegestuurd.


Organisatiestructuur

Met de vele juniorleden is het voor Fletiomare van groot belang dat het duidelijk is hoe de structuur is van de jeugdafdeling en wie waar verantwoordelijk voor is. Op technisch gebied zijn er diverse betaalde professionals actief maar bijna de gehele organisatie wordt gedragen door tientallen vrijwilligers.


Onder ‘Organisatie’ is het organigram te vinden. Hiermee proberen wij helderheid te geven waar de jeugdleden en hun ouders terecht kunnen met vragen of opmerkingen.