header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Hockey voor de Jongste Jeugd bij MHC Fletiomare

Jongste Jeugdhockey is het hockeyspel voor kinderen vanaf 6 jaar t/m ongeveer 10 jaar. Er wordt in kleine groepjes van 3, 6 of 8 kinderen gespeeld met aangepaste spelregels. Daarnaast wordt de grootte van het speelveld per categorie aangepast. Jongste Jeugdhockey moet gezien worden als een speel- en leerperiode. Winnen of verliezen is hierbij van ondergeschikt belang. Jongste Jeugd Hockey is de opbouw op weg naar elftalhockey. Kinderen leren spelenderwijs samen te werken op het hockeyveld. In je eentje kan je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel. Teambuilding, sportiviteit en respect spelen daarbij een zeer belangrijke rol. Trainer en coach zijn de voorbeeldfiguren die deze begrippen moeten uitdragen. Tenslotte staan de kinderen wekelijks op het hockeyveld om te 'leren' en zich steeds verder te ontwikkelen op sportief en sociaal niveau.

Jongste Jeugdhockey is een verzamelnaam voor:


De F-jes: 3-tal hockey (6-8 jaar)
De E-tjes: 6-tal of 8-tal hockey (8-10 jaar)
De D8-tallen hockey (komt bij MHC Fletiomare momenteel niet voor)(10-11 jaar)

Na het Jongste Jeugdhockey stromen de kinderen door naar de 'junioren' en gaan ze in een elftal spelen. Elke leeftijdscategorie heeft een eigen trainings-, en opleidingsplan. Voor meer informatie lees de pagina 'van 3tal tot 11tal hockey' op deze website.

De rol van de ouders
Het is gebruikelijk dat de ouders/verzorgers van de jeugdleden van Fletiomare een bijdrage leveren aan de hockeyvereniging. Dit kan op vele manieren. Een grote vereniging als Fletiomare kan alleen maar goed functioneren met de hulp en inzet van vele vrijwilligers. Er is met regelmaat in een van de commissies een vacature. Ouders kunnen plaatsnemen in een commissie op hun eigen expertise of interessegebied denk bijvoorbeeld aan: communicatie, financien, evenementen, accommodatie, etc.

Ook kunnen ouders een actieve bijdrage leveren aan het team waar hun zoon of dochter in speelt. Bijvoorbeeld in de rol van coach, hulptrainer, spelbegeleider of teambegeleider. Van alle ouders wordt verwacht dat ze bij tourbeurt rij-ouder zijn om samen met andere ouders van het team de kinderen naar de uitwedstrijd te vervoeren. Tot slot hopen we uiteraard dat alle ouders enthousiast en vooral positief het team aanmoedigen tijdens de wedstrijd.

Fletiomare tenue en hockeybenodigdheden
Het eerste hockeyjaar in de 1e jaars F hoeven de kinderen nog geen officieel Fletiomare tenue te dragen omdat het eerste jaar een hockey-trainingjaar is. Vanaf het 2e hockeyjaar (2e jaars F) gaan de kinderen wedstrijden spelen tegen leeftijdsgenoten van andere clubs in de KNHB Midden Nederland competitie. Ze spelen dan zowel thuiswedstrijden als uitwedstrjden. Vanaf dat jaar is het officiele Fletiomare tenue verplicht. Het tenue bestaat uit het bruine Fletiomare hockeyrokje/broekje, de lichtblauw/bruine Fletiomare hockeypolo en de lichtblauwe Fletiomare hockeykousen.

Wat hebben de kinderen verder nodig:
Hockeystick op de juiste lengte
Scheenbeschermers (verplicht, anders geen training of wedstrijd)
Gebitsbeschermer (verplicht , anders geen training of wedstrijd)
Kunstgrasschoenen

En voor de trainingen:
Confortabel zittende sportkleding
Een trainingshirt met voornaam

En verder:
Haar in een staart
Geen hemdjes / blote schouders
Geen sieraden/horloges
Geen winterjassen of andere kledij waar kinderen zich niet goed in kunnen bewegen tijdens het hockeyen

Hockey speel je samen
Hockey is een teamsport. Dit betekent dat je met elkaar hetzelfde wilt: hockeyen. Omdat er zoveel kinderen lid zijn van de hockeyclub hebben we een paar regels die er voor moeten zorgen dat alles goed gaat.

Wedstrijdregels
Alleen als je een heel goede reden hebt waarom je op zaterdag niet mee kan doen met de wedstrijd meld je je af bij de coach. Ja kan je team niet zomaar in de steek laten.
Zorg dat je een half uur voordat de wedstrijd begint er bent, tenzij je coach hier andere afspraken over heeft gemaakt.
Je bent verplicht om in het officiële Fletiomare tenue te spelen.
Een gebitsbeschermer is altijd verplicht
Speel hockey op een sportieve manier. Ontvang de tegenpartij netjes voor de wedstrijd, geeft elkaar een hand, scheld niet op de elkaar en duwen mag al helemaal niet.
Luister naar de scheidsrechter ook al ben je het soms niet met hem eens. Bedank de scheidsrechter na de wedstrijd.
Na de wedstrijd geef je de tegenstanders een hand en gaan jullie met elkaar wat drinken in het clubhuis.
Als je naar huis gaat zeg je gedag tegen je team en je coach.

Trainingsregels
Kom op tijd op de training. Zorg dat je er zeker 5 minuten voor aanvang helemaal gereed bent.
Je komt altijd trainen, tenzij je echt niet kan. SMS dan op tijd af bij de trainer.
Luister goed naar de trainer en doe altijd goed mee.
Ga het veld pas op als jouw team aan de beurt is, anders hinder je de teams die nog bezig zijn.
Toeschouwers (vaders, moeders) bemoeien zich niet met de training en blijven buiten het veld achter het hek.

Sportiviteit en Respect

We willen met plezier hockeyen bij Fletiomare. Daar hoort sportief gedrag bij. Het bestuur van Fletiomare stimuleert alle leden, ouders, trainers en coaches zich sportief te gedragen en zich te houden aan 10 gedragsregels:

 

1. Moedig je team op een positieve manier aan.
2. Geef (tijdens de wedstrijd) geen commentaar op de scheidsrechter.
3. Respecteer de coach en bemoei je niet ongevraagd met de tactiek of opstelling.
4. Wees gastvrij voor je tegenstander en een sportieve winnaar of verliezer (dus geen fysiek of verbaal geweld in het veld).
5. Zorg dat je op tijd bent voor de wedstrijd en de voorbereiding en kom in officieel fletiomare-tenue.
6. Kom op tijd op de training en doe actief en op een positieve manier mee (mobiel uit).
7. Neem kopjes, glazen en flesjes mee naar het clubhuis en ruim afval op. Neem de spullen mee van het veld. Laat kleedkamers en toiletten schoon achter.
8. Houd het clubhuis in ere en parkeer je auto/fiets/brommer op de bestemde plekken en zorg dat deze niet in de weg staat. 
9. Communiceer altijd respectvol (mondeling,schriftelijk en via social media).
10. Help mee bij Fletiomare! Met trainingen, coachen, fluiten, commissiewerk of het organiseren van andere activiteiten. 


Evenementen
Door het jaar heen worden voor elke leeftijdsgroep allerlei leuke activiteiten georganiseerd waar de kinderen op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest voor de F-jeugd. Disco's voor de E-jeugd, gezellige ouder-kind tournooien en clinics. Houd de website in de gaten!

Jongste Jeugd Informatieboekje
Alle informatie over het jongste jeugd hockey op Fletiomare is te lezen in onze eigen publicatie 'Jongste Jeugd Fletiomare informatieboekje 2012-2013'. Hierin komt ook de techniek/tactiek per leeftijdscategorie aan de orde, de rollen van teambegeleider en coach, allerlei informatie over de organsiatie rondom de wedstrijden en trainingen inclusief keeperstrainingen. Dit is te lezen/downloaden na de login onder 'de club > over Fletiomare > documenten'.

Beleidsplan Jeugd
Onder 'de club > over Fletiomare > documenten' op de website is ook het Technisch Beleidsplan voor de Jeugd te vinden. Hierin kunt u lezen hoe bij Fletiomare de selecties, teamindelingen en beoordelingen gaan. Ook deze informatie is beschikbaar achter de inlog. 


Ouders van jeugdleden kunnen inloggen via de inlogcode van hun kinderen. Inlogcode kwijt? Stuur een mailtje naar [email protected] en de code wordt opnieuw toegestuurd.