header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Afgelastingenprocedure jongste jeugd

Onder bepaalde weersomstandigheden is het mogelijk dat wedstrijden of trainingen voor de Jongste Jeugd worden afgelast. Dit kan zijn:

sneeuw/ijs op de velden
bevroren velden
extreme weersomstandigheden, bijvoorbeeld hevige onweer (regen alleen is geen reden tot afgelasting)
extreme kou (F-jes)

Over het algemeen komt dit enkel voor in de wintermaanden december en januari. In die maanden wordt voor de jongste jeugd al de trainingsfrequentie teruggebracht i.v.m. de te verwachten kou.

 

Afgelastingen wedstrijden

Teams kunnen nooit zelf op eigen initatief een wedstrijd afgelasten. Alleen de vereniging MHC Fletiomare kan dit doen, of de KNHB kan een centrale afgelasting voor het hele district afkondigen. Dit laatste komt nog weleens voor indien het weken achtereen sneeuwt.

 

Afgelastingen van thuis en uitwedstrijden worden altijd op de website gecommuncieerd. Het kan voorkomen dat een wedstrijddag pas op de ochtend zelf wordt afgelast i.v.m. bijvoorbeeld onverwachte sneeuwval. Dit kan ook het geval zijn bij andere clubs. Check bij uitwedstrjden altijd zelf ’s ochtends de website van de hockeyclub waar je heen moet.

 

Afgelastingen van trainingen

De Technische Commissie is verantwoordelijk voor het besluit trainingen af te gelasten. Indien dit het geval is in voornoemde weersomstandigheden zal dit uiterlijk 1 uur van te voren op de website bekend worden gemaakt.

 

 Let op

Het is goed mogelijk dat in geval van afgelastingen op zaterdagochtend alleen een deel van de wedstrijden wordt afgelast. Later op de dag kunnen dan alsnog wedstrijden doorgaan. Dit zal altijd duidelijk op onze website te lezen zijn. Het is dus belangrijk dat de spelers, coaches, teambegeleiders en scheidsrechters goed de website in de gaten houden.


Wanneer alle thuiswedstrijden afgelast worden, is het clubhuis tot 10.30 uur open. Uitspelende teams zijn dan in de mogelijkheid om hun keepersspullen op te halen.


Het kan voorkomen dat de wedstrijden ’s middags weer gewoon doorgaan. Dit moet duidelijk op de Fletiomare-site vermeld staan.


Wedstrijdformulieren

Als een wedstrijd niet doorgaat, hoeft er geen wedstrijdformulier te worden ingevuld. De coach/teambegeleider moet bij een onverwachte afgelasting van een uitwedstrijd dit te allen tijde op de betreffende wedstrijddag melden aan het wedstrijdsecretariaat ([email protected] of [email protected]). Het wedstrijdsecretariaat moet een afgelastingenformulier inleveren bij de bond, met de reden voor afgelasting.