header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Sportief met diabetes

Nieuws afbeelding 12-9-2023

De Bas van de Goor Foundation is opgericht door oud-top volleyballer Bas van de Goor, die na het winnen van de Gouden Medaille met het Nederlands team op de Olympische Spelen van 1996 werd gediagnosticeerd met diabetes. Sindsdien wil hij aan mensen laten zien dat, ondanks dat je diabetes hebt nog steeds fysiek alles kan doen, dat nog steeds alles mogelijk is. Hij wil graag de kinderen met diabetes type 1 grenzen laten verleggen en de kinderen laten ervaren dat ze meer aankunnen dan ze vaak denken. Daarnaast wil hij de kinderen ook laten zien en voelen dat ze er niet alleen voor staan.  

De Foundation organiseert allerlei activiteiten en evenementen voor kinderen met diabetes type 1 en bieden deze gratis aan. Op woensdagmiddag 27 september organiseren zij een sportmiddag in Amsterdam. Zij bieden drie verschillende clinics aan waaronder hockey. Daarnaast zal er een informatiebijeenkomst zijn met tips & tricks over sporten met diabetes.