header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Van de voorzitter: Welkom in seizoen 2019-2020

Nieuws afbeelding 6-9-2019

Allereerst een hartelijk welkom aan onze nieuwe leden! We hopen dat jullie je snel bij ons thuis voelen en wensen jullie heel veel hockeyplezier!

Een nieuw seizoen ligt voor ons en wat voor één! Dit seizoen staat in het teken van ons lustrum. De club bestaat in februari 2020 50 jaar. Afgelopen zaterdag tijdens de grote kick off van het hockeyseizoen mocht ik de nieuwe lustrumvlag hijsen. Deze hangt nu mooi te midden van de vlag van hoofdsponsor Rabobank en de regenboogvlag. Houd de website in de gaten om zoveel mogelijk van het lustrum mee te maken.

De leden die al wat langer bij ons spelen, is de nieuwe website natuurlijk ook al opgevallen. De kleurstelling die we hanteren in het clubhuis, is mooi doorgevoerd op de site.

Door de inzet van veel vrijwilligers, diverse commissies, onze trainersstaf, ons hockeykantoor en onze horeca, kunnen we spreken van een hele mooie opening van het seizoen. Het kick-off toernooi, dat dit jaar voor de eerste keer was verdeeld over 3 dagen, was heel goed voorbereid en uitgevoerd door de Jongste Jeugd en Junioren commissies. Ook op en rond het veld waren we ruim op tijd klaar voor de seizoenstart; trainingsschema, trainers, coaches en materiaal zijn geregeld. En ook de eerste officiële wedstrijden zijn alweer gefloten. Als klap op de vuurpijl hebben Meike en Aukje na een hele dag hard werken op zeer creatieve wijze onze bar voorzien van nieuwe prijslijsten.

Complimenten en dank !

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar zonder vrijwilligers kan een club als de onze niet bestaan. Ooit is onze club ontstaan door enthousiaste ouders die graag wilden dat hun kinderen konden hockeyen. Er was 50 jaar geleden namelijk nog geen hockeyclub in deze regio. En kijk waar dat enthousiasme ons heeft gebracht!

Net als elk seizoen kunnen we ook nu nieuwe vrijwilligers weer goed gebruiken. Waar we echt om zitten te springen, zijn mensen die ons willen helpen met de communicatie. Denk hierbij aan social media, maar ook aan onze digitale nieuwsbrief de Fifomail en de communicatie richting onze externe stakeholders. Als je dit leuk lijkt, neem dan contact met mij op.

Voor het komende seizoen zal de uitdaging voor het wedstrijdsecretariaat en de scheidsrechters bestaan uit zeer secure planningen en het op tijd starten van de wedstrijden. Dit is omdat de KNHB heeft besloten dat vanaf de D-jeugd alle wedstrijden in 4 kwarten van 17,5 minuut gespeeld moeten gaan worden. Zorg als coach en scheidsrechter er echt voor dat de teams ook niet meer dan 1,5 à 2 minuten rust pakken na het eerste en derde kwart.

Wat staat er de komende tijd op de agenda?

Waar de competitie voor onze topteams bij de A en B jeugd vorige week al is gestart, staat komend weekend voor al onze teams de eerste wedstrijd op de planning. Ik wens alle teams heel veel succes en plezier!

Op zondag 15 september beginnen Heren 1 en Dames 1, na een grondige voorbereiding, hun competities van dit seizoen  in respectievelijk de 1e klasse en Overgangsklasse. Beide teams starten met  thuiswedstrijden. Kom dus naar de club en zie de nieuwe selecties in actie!

Op 30 september is de eerste ALV van dit seizoen. We gaan een update geven over de watervelden, Rop Spanjaard uitzwaaien en Pity Jongens als nieuw bestuurslid welkom heten. Daarnaast staan we stil bij het nieuw te ontwikkelen beleidsplan. Genoeg redenen om te komen. De agenda staat binnenkort achter de inlog op onze website.

Op 28 oktober willen wij graag met leden en hun ouders aan de slag om te starten met een nieuw beleidsplan. We gaan op dezelfde manier te werk als we ook bij het project ‘Boeien, binden en behouden van trainers’ hebben gedaan. De input van de leden is daarbij cruciaal. Aan de hand van een aantal thema’s willen we tijdens een interactieve avond ideeën ophalen. Noteer daarom ook 28 oktober alvast in je agenda.

Mocht je vragen hebben, blijf er niet mee rond lopen en schiet het bestuur of een van de commissies aan. Op de website bij "onze club” vind je alle commissies en contactgegevens. Heb je praktische vragen over de vereniging dan kan je ook altijd bij ons hockeykantoor terecht. Ook die gegevens staan op de website.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen een mooi lustrumseizoen van gaan maken.

Met sportieve groet, 

Jeroen Kriele