header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Let op: datum gewijzigd!! Presentatie ontwikkeling en leefwereld jongeren op 20 maart

Nieuws afbeelding 20-3-2024

Op 20 maart is er op onze club een presentatie van deskundige Henno Oldenbeuving over hoe jongeren leren, hoe ze keuzes maken en hoe ze gemotiveerd blijven. De inloop is om 19.30 uur; de sessie duurt van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur.


Toelichting van Henno over de sessie:

"De jeugd heeft de toekomst, ook voor de sport. En de wensen van nu zijn niet dezelfde als van eerdere generaties. Dit is van alle tijden, maar het speelt zeker ook nu. Het lukt ons lang niet altijd jongeren te binden aan onze club of aan onze sport. Zo constateren we al langer dat steeds meer jongeren de traditionele sportverenigingen verlaten. Maar jongeren sporten wel degelijk, willen ook presteren en zijn ook sociaal verbonden met leeftijdgenoten. Daarom gaan we in op het volgende vraagstuk. 

Wat betekenen leeftijd, talentontwikkeling, 2024, motivatie en trends voor onze jongeren? In een enthousiasmerende sessie probeer ik de mensen mee te nemen in het hoofd van de jeugd in 2024 en de wereld waarin ze opgroeien. Het doel van de inspiratiesessie is het enthousiasmeren, inspireren en tools ontwikkelen die je helpen bij het communiceren met kinderen/jongeren. Het is daarbij belangrijk een realistisch beeld te schetsen en geen ‘state of the art’ toekomstverhaal. Belangrijkste vraag in de sessie is: wat betekenen de leeftijd, talentontwikkeling 2024, motivatie en trends voor jongeren en wat kunnen/moeten wij daar als trainers en of begeleiders mee?"


Over Henno Oldenbeuving, Beet, Utrecht

Naast zijn werk in het onderwijs werkt Henno als trainer/adviseur/onderzoeker bij BEET. Vanuit daar wil hij mensen die werken met jeugd, inspireren in hun werk. Zijn drive is het beste uit jongeren te halen. Voor henzelf en hun omgeving. Hoe jongeren leren van hun begeleider houdt hem al jaren bezig. Hoe zij gemotiveerd blijven, wat de verschillen zijn tussen J/M en hoe jongeren veranderen in de tijd (trends). En wat je mag verwachten van het puberbrein en wat niet, dat zijn vragen die besproken worden.