header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Sproeiers en gebruik van velden

Nieuws afbeelding 15-9-2023
Met grote regelmaat krijg ik signalen dat de sproeiers het niet of slechts beperkt doen. Bij onderzoek (samen met de gemeente) komen we er achter dat het vaak te maken heeft met onjuist gebruik.

Belangrijk aandachtspunt hierbij is als eerste dat veld 1 en 3 niet tegelijk gesproeid kunnen worden en veld 5 en 6 niet tegelijk gesproeid kunnen worden. Sproei je de velden wel tegelijk dan kan je de waterput leegtrekken. Deze gaat dan in error en doet het niet meer. 
Een sproeibeurt kost 12 minuten. Dit kan niet sneller dus probeer ook geen tijd goed te maken door toch al even eerder de sproeier op het andere veld aan te zetten. 
Daarnaast hebben we ook een duurzaamheids verantwoordelijkheid dus bedenk goed voordat je de sproeier aanzet of het echt nodig is. Even de sproeier aanzetten omdat het nu eenmaal op het schema staat zonder even te checken of het nodig is…..is gewoon zonde.

Daarnaast treffen we vaak ballen, lege flesjes e.d. aan in de sproeikoppen (zie foto). Dan loopt de sproeier vast en draait hij niet meer. Als oplossing gaat men dan handmatig draaien. Ik snap het probleem maar als je de motor kapot draait zijn we verder van huis.
Wat verder opvalt is dat alle sproeiers aan de kant van de dugouts uit positie zijn en deksels kapot zijn. Dat gaat niet vanzelf… De sproeikoppen zijn geen speelgoed, golfput, of vuilnisbak. Daarom een dringend verzoek aan coaches, trainers en ouders om hier goed op te letten en spelers hierop aan te spreken!
Ook de hoeveelheid troep die achterblijft bij de dugouts en met name op veld 1 is ronduit teleurstellend. Zoals de gemeente aangeeft: "het is ook verstandig om even iedereen op de hoogte te stellen dat het sportpark is en geen vuilnisbelt”.

Kortom oproep aan iedereen ga verantwoordelijk met de spullen van de club om en houd het veld schoon!

Vragen, opmerkingen of tips? Stuur me een mail: [email protected]

Met sportieve groet,

Freek
Bestuurslid horeca en accommodatie