header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Data rond bekendmaking nieuwe teams en trainingen

Nieuws afbeelding 22-4-2023

Wij willen jullie alvast op de hoogte brengen van een aantal zaken met betrekking tot het komende hockeyseizoen. Dit bericht is met name bedoeld voor de jeugdteams die met ingang van het nieuwe seizoen opnieuw worden samengesteld.

Bekendmaking teams

De nieuwe teams voor het seizoen 2023/2024 worden op zondagavond 11 juni bekendgemaakt om 19:00. Na bekendmaking van de teams krijgt iedereen een aantal dagen de tijd om schriftelijk te reageren mocht je vragen hebben over jouw indeling. Dit kan uiterlijk tot en met woensdag 14 juni. Het gaat hier om de teams in de leeftijdscategorieën O10 t/m O18.

De nieuwe O9-teams worden ook op 11 juni bekend gemaakt. Deze teams zijn niet gerangschikt naar sterkte.

Niet eerder dan op donderdag 15 juni gaan de jeugdcommissies samen met de TC de binnengekomen reacties beoordelen. In de dagen daarna zal er contact worden opgenomen met de ouders/kinderen n.a.v. de reacties.

Houd er rekening mee dat op 19-20-21 juni de teams op de club bijeenkomen voor de stick together om kennis te maken en voor het verdelen van de teamtaken onder de ouders.

Dispensatie en vervroegd doorschuiven

Heb je in het verleden een jaar langer of een jaar korter in een leeftijdscategorie gespeeld of heb je een categorie overgeslagen? Laat het ons weten. Door wisselingen in de samenstelling van de commissies hebben wij hier niet altijd zicht op.

Misschien heb je het al in je FOM-formulier opgegeven. Maar reken je erop dat je vervroegd naar een oudere leeftijdscategorie zal doorstromen, laat het ons weten. Dit geldt voor spelers, die al vaker vervroegd zijn doorgestroomd of geplaatst in een oudere leeftijdscategorie. Stuur hiervoor een bericht naar je categorieleider. Het e-mailadres van je categorieleider kan je vinden onze site via het menu Fletiomare > Bestuur & Commissies.

Moet je doorstromen naar een oudere leeftijdscategorie, maar wil je nog een jaartje blijven spelen in een jongere categorie (waarvoor je eigenlijk te oud bent), stuur dan een verzoek naar:

-        Categorieën O14-O16-O18 [email protected]

-        Categorieën O8-O9-O10-O12 [email protected]

 

Wij zullen via het wedstrijdsecretariaat dispensatie hiervoor aanvragen bij de KNHB. Let op! Dispensatie is een uitzondering en de KNHB zal hiervoor alleen toestemming geven als dit verzoek goed is onderbouwd. Leg dus duidelijk uit waarom de KNHB voor jou dispensatie moet verlenen.

Aantallen lijn-, sterkte- en opleidingsteams junioren (O12-O18)

Voor het komende seizoen zijn er evenveel lijn-, sterkte- en opleidingsteams als in het huidige seizoen. Je vindt de teams met de bijbehorende trainingsmomenten in de bijlage.

Categorie O10

In de categorie O10 wordt een aantal opleidingsteams geformeerd. Hier is nog geen sprake van lijnteams en sterkteteams.

De opleidingsteams worden: JO10-1, JO10-2, MO10-1, MO10-2 en MO10-3.

De TC besluit ieder jaar onder andere op basis van het aantal teams hoeveel teams begeleiding kunnen krijgen van de TC. Dit zijn de zogenaamde lijn-, opleiding- en sterkteteams. Doorgaans spelen deze teams in de hogere en hoogste sterkte-klasses in de KNHB-competitie. De TC bepaalt welke kinderen in deze teams komen en in welk team ze worden ingedeeld.

De jeugdcommissies delen de overige kinderen in op basis van coachgesprekken, informatie van de BTC-er en de voorkeuren die zijn opgegeven in het FOM-formulier.

Training O16-O18

Heb je 1x training per week, dan duurt deze training 1,5 uur. Voor de breedteteams O18/O16 bestaat de mogelijkheid een tweede trainingsmoment aan te vragen. Dit zal op basis van beschikbaarheid van de velden gaan. De mogelijke dagen, tijdstippen en velden worden gecommuniceerd na de eerste week van de reguliere training.

Training overig

Heb je 2x training per week, dan zijn deze trainingen afhankelijk van de leeftijd 1 uur (O10-O12) en  1,5 uur (O14-O18). Een eventueel derde trainingsmoment duurt meestal 1 uur.

Zijn er nog vragen, stuur dan een mailtje naar één van de jeugdcommissies.

Categorieën O14-O18 [email protected]

Categorieën O8-O9-O10-O12 [email protected]

Bijlage