header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Terugblik op de ALV van 03-10-2022: afscheid van penningmeester Harmen Veling

Nieuws afbeelding 6-10-2022

Het hoofdonderwerp van de ALV waren de bestuurswisselingen.

Na een bestuursperiode van 5 jaar namen we afscheid van Harmen Veling als penningmeester. Een duik in het archief leert ons dat Harmen met 13 verschillende bestuursleden aan het roer gestaan heeft.


Bij afwezigheid van onze voorzitter Jeroen Kriele bedankte Frank Harteloh namens het  bestuur Harmen voor zijn ongelooflijke inzet en werkzaamheden die hij veel breder trok dan de taak van penningmeester. 

In zijn bestuursperiode is er veel teweeg gebracht waarvoor een goed beheer van de financiën essentieel was; het begon met de noodzaak om de door storm verwoeste blaashal te vervangen, daarna onderhoud aan het clubhuis, de realisatie van 3 watervelden, de totstandbrenging van het in het oog springende pannaveld en binnenkort zal rondom alle velden nieuwe LED-verlichting worden aangebracht.

Er is geen Corona-subsidie die Harmen niet binnen heeft weten te slepen. Mede daardoor is onze vereniging de toch al uitdagende Corona-jaren financieel goed doorgekomen. Dat was vaak een zaak van snel reageren (anders was de pot leeg) en hogere wiskunde door de ingewikkelde regelingen. 

Verantwoordelijkheidsgevoel, organisatietalent en een scherp beoordelingsvermogen, kansen zien, maar tegelijk eisen en grenzen stellen kenmerken Harmen.

Ook signaleerde Harmen waar zaken ontbraken. Personeel aannemen is één, maar goede werk- en arbeidsomstandigheden creëren, is twéé. Dus zette hij zijn schouders onder het opzetten van een salarishuis en de werkomstandigheden voor de medewerkers.

Last but not least was hij veelvuldig als supporter langs de lijn te vinden. 

Harmen zal vast en zeker nog vaak langs en op het veld, als scheidsrechter, aan te treffen zijn. 


Harmen kreeg niet alleen mooie woorden, hij ontving ook de Gouden Verenigingsspeld voor zijn verdiensten. 


De ALV ging akkoord met de benoeming van Martijn Touw als opvolger van Harmen en Freek Hermkens als bestuurslid Accommodatie & Horeca. 

Beide nieuwe bestuurders lopen al een tijdje mee en zijn inmiddels behoorlijk ingewerkt.

Wij heten ze graag nogmaals van harte welkom. Het bestuur is hiermee weer compleet.


De volgende ALV is op maandag 19 december 2022. Noteer deze datum vast in je agenda.