header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Voorbereiding seizoen 2022-2023 start al tijdens de zomervakantie

Nieuws afbeelding 26-4-2022

Fletiomare start de trainingen voor de selectieteams (1e, opleidingsteams en sterkte teams) van 2022-2023 al tijdens de zomervakantie. Jongens en Meisjes A1 en B1 starten in de week van 8 augustus met de eerste verplichte trainingsweek. A2, B2, C1, C2, JD1 t/m JD3, MD1 t/m MD5 en alle sterkte teams starten in de week van 15 augustus met de eerste verplichte trainingsweek.

Komende zomer valt de zomervakantie in de periode van zaterdag 9 juli t/m zondag 21 augustus 2021. Start voorcompetitie 2022-2023 is voor A en B teams die uitkomen in de top- & subtopklasse eerder dan voor de overige juniorenteams: we verwachten dat dit op zaterdag 3 september 2022 zal zijn. 

De overige juniorenteams (inclusief de Jongste Jeugd) beginnen een week later, op zaterdag 10 september 2022. Op zondag 11 september beginnen naar verwachting de seniorenteams, inclusief Heren 1 en Dames 1.

We verwachten de definitieve wedstrijddagen planning van de KNHB in maart. De voorcompetitie bij de Junioren bepaalt op welk niveau de teams de rest van het seizoen spelen. Om goed voorbereid de voorcompetitie in te gaan, start Fletiomare de trainingen voor de selectieteams (1e, opleidingsteams en sterkte teams) van 2022-2023 al tijdens de zomervakantie.

Spelregels selectieteam
Als een speler of speelster wordt geselecteerd voor een selectieteam dan horen daar spelregels bij. De vereniging investeert extra in selectieteams en verwacht daarvoor wat terug. Een lid van een selectieteam dient alle trainingen en wedstrijden van zijn of haar team aanwezig te zijn. Hij/zij doet mee aan de zaalhockeycompetitie in de wintermaanden en is bereid in te vallen bij lijn- en opleidingsteams in oudere leeftijdscategorie├źn, en bij Heren 1&2 en Dames 1&2.
Alle voorbereidende activiteiten zoals (extra) trainingsmomenten, (oefen)wedstrijden en teambuildingsweekenden worden tijdig met het team gecommuniceerd, zodat spelers de kans krijgen om hun activiteiten, zoals vakanties en schoolwerkzaamheden, te plannen. 

Als je niet of te weinig aanwezig bent bij de verplichte trainings- en wedstrijdmomenten, kan dit gevolgen hebben voor de teamindelingen en/of speeltijd in wedstrijden. Denk hierbij aan: Hoe meer een speler afwezig is, hoe groter de achterstand wordt. Hoe groter de achterstand, hoe minder de speeltijd kan worden. Een speler die tijdens de trainingen in de zomervakantie niet aanwezig kan zijn, laat dit zo snel mogelijk weten aan de coach.

Van E8 naar D-categorie en van breedte naar selectieteam
Het is altijd mogelijk dat een speler vanuit een breedte team het volgende seizoen in een selectieteam wordt geplaatst. Houd hier rekening mee. Ook vragen we extra aandacht voor de kinderen die vanuit de E8-categorie naar de D-categorie gaan.

NB: Mochten spelers niet in een selectieteam willen spelen, dan krijgen zij de mogelijkheid dit aan te geven in het Fletiomare Op Maat-formulier die alle jeugdleden in april zullen ontvangen.

Startdata training en competitie 2022-2023

Team

Start trainingen

Start competitie (naar verwachting)

Jongste Jeugd

week van 29 augustus

10 september

A1 en B1

A2 en B2 (alleen bij start in Sub Topklasse)

eerste verplichte trainingen in week van 8 augustus

3 september

A2, B2, C1, C2, JD1 t/m JD3, MD1 t/m MD5 en alle sterkte teams*

eerste verplichte trainingen in week van 15 augustus

10 september

Alle overige Junioren

week van 29 augustus

10 september

G-hockey

week van 29 augustus

10 september

Heren 1 en Dames 1

in overleg

11 september

Heren 2 en Dames 2

in overleg

11 september

Alle overige Senioren

week van 29 augustus

11 september

*De Technische Commissie bepaalt welke teams opleidingsteam of sterkte team zullen zijn. Dit wordt midden juni bekend gemaakt.