header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

We hebben een ASM Playce!

Nieuws afbeelding 4-11-2021
Het is niet te missen als je ons complex betreedt: ons nieuwe ASM-veldje is een echte blikvanger! En de afgelopen dagen hebben we gezien dat de vrolijke kleuren en patronen uitnodigen om – naast gewoon een potje hockey – allerlei andere activiteiten te ondernemen en daarin je eigen creativiteit en uitdaging te zoeken. En dat is precies de bedoeling: meer dan alleen hockey! 

ASM staat voor Athletic Skills Model en is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor onder andere topsport en breedtesport. Met het realiseren van onze eigen ASM Playce hebben we nu de mogelijkheid om onze spelers en speelsters breder motorisch op te leiden. 

Waarom is dat belangrijk?
Door naast hockey andere vormen van bewegen aan te bieden, worden spelers meer allround bewegers. Je kunt hierbij denken aan het aanbieden van bewegingen die gebaseerd zijn op andere sporten zoals basketbal, tennis of turnen. Hierdoor is de kans groot dat spelers uiteindelijk betere sporters worden, met minder blessures. Ook zorgt ASM voor meer afwisseling in de trainingen en meer plezier. Daarmee neemt ook de kans toe dat spelers de sport langer leuk blijven vinden en dus blijven sporten en bewegen.   

Onze ASM Playce is duurzaam gebouwd door Recreational Systems International en custom made ontworpen door ASM. Vanuit ASM wordt binnenkort een training verzorgd voor 24 trainers van Fletiomare. Daarmee leggen we meteen een goede basis om ASM structureel te integreren in onze trainingen. 

Opening
Op zaterdag 27 november om 9:30 uur wordt de ASM Playce geopend door onze wethouder Sport Maarten van Ooijen. Over het precieze programma zullen we jullie nog nader informeren, maar zet deze datum alvast in je agenda!