header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Corona update: verdere versoepelingen – helaas nog geen publiek welkom

Nieuws afbeelding 3-6-2021
Vanaf 5 juni zijn er verdere versoepelingen aangekondigd door de overheid. Helaas zitten in deze versoepelingen nog geen aanpassing voor toeschouwers bij trainingen en oefenwedstrijden. We hopen dat dit in een volgende stap wordt aangepast. Dit betekent dat er op het hele terrein nog geen publiek is toegestaan.

Wat wel weer kan is dat alle teams mogen trainen zonder rekening te hoeven houden met de 1,5 meter afstand. Dit betekent dat er weer volledig getraind kan gaan worden. Jeugdteams, mogen naast onderlinge wedstrijden, ook weer oefenwedstrijden met teams van andere clubs spelen. Daarnaast zijn onderlinge oefenwedstrijden voor seniorenteams ook weer toegestaan.

Horeca
Er is eindelijk meer ruimte voor de horeca op sportterreinen. Het belangrijkste waar rekening mee gehouden dient te worden, is het verplicht zitten op het terras aan onze picknicktafels. De overige meubelstukken zijn geen onderdeel van het terras. Op de picknicktafels zijn de regels betreffende Horeca bevestigd.

Voor de teambegeleiders, spelers en trainers is de horeca "To Go” geopend voor (non-alcoholische) consumpties. Deze kan je dan (op afstand) nuttigen bij/buiten het hek, bij de dug out of elders op het terrein.

Overige maatregelen blijven van kracht binnen Fletiomare:

  • Na het sporten direct van het veld af en vanaf dan geldt de 1,5 meter afstand regel.
  • Toeschouwers zijn helaas nog niet welkom.
  • Registratie blijft verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit geldt ook voor trainingen.
  • Competitiewedstrijden blijven geschrapt. Onderlinge wedstrijden zijn wel toegestaan.
  • Kleedkamers blijven dicht.
  • Trainingsmaterialen, blessure-ijs, de EHBO-kist en de toiletten blijven bereikbaar.
  • Reinig handen bij binnenkomst terrein met het desinfectiemateriaal.
Coronawachten
Om de maatregelen op ons complex te handhaven, blijft de hulp van coronawachten nodig. Bij aankomst graag melden in het clubhuis. De instructies voor de coronawachten hangen in het clubhuis aan het rek waar de gele hesjes hangen. De schema’s voor coronawachten worden geprobeerd zo ver mogelijk vooruit te plannen zodat elk team genoeg tijd heeft om te zorgen dat er teamleden danwel ouders beschikbaar zijn.

Coronawachten zijn en blijven belangrijk voor de club om toe te zien dat spelers en ouders de richtlijnen van de overheid en het Fletiomare protocol volgen. 

Hulp gezocht
Met de versoepelingen in het vooruitzicht en het vertrek van twee commissieleden zijn we ook op zoek naar iemand die ons wil helpen om te zorgen dat het coronabeleid van Fletiomare up-to-date blijft. Door de verwachte vooruitzichten zal er nagedacht moeten worden over looprichtingen, handhaving en hoe de maatregelen van de overheid geïnterpreteerd moeten worden. Geïnteresseerd of meer vragen, neem contact op met de Corona cie.

Stay safe, 

Corona commissie Fletiomare