header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Update zaalhockey – we gaan de zaal in! + Q & A

Nieuws afbeelding 8-10-2020

Eerder dan verwacht heeft de KNHB het besluit genomen dat zaalhockey dit jaar door kan gaan.

Fletiomare is blij met dit nieuws. Zaalhockey is een belangrijk onderdeel van het hockeyseizoen en goed voor de ontwikkeling van onze hockeyers. Wij hebben er vertrouwen in dat de zaalcompetitie en trainingen volgens de richtlijnen van de RIVM kunnen plaatsvinden.

 In de bijlage is een Q&A te vinden met al je vragen over veilig zaalhockeyen.

Trainingen en wedstrijden in onze eigen FletioDome

Fletiomare heeft de luxe van een eigen blaashal, waardoor al onze trainingen en  thuiswedstrijden op onze eigen vereniging worden gespeeld. We hoeven dus niet naar allerlei verschillende sporthallen te reizen en hebben zo maximaal invloed op de veiligheid van onze spelers.

 

De FletioDome voldoet ruimschoots aan de richtlijnen van het RIVM, het NOC/NSF en de gemeente. Luchtverversing is bijvoorbeeld meer dan minimaal noodzakelijk is. Voor wie meer details wil weten: de verse lucht wordt boven in de hal geblazen, waardoor de luchtstroom, extra veilig, van boven naar beneden gaat. Met andere woorden, de lucht die je uitademt gaat snel naar de vloer voordat het wordt afgevoerd. Uiteraard houden we daarnaast rekening met het maximum aantal personen dat tegelijk op een locatie aanwezig mag zijn, looproutes en alle andere richtlijnen.

 

Competitie van de KNHB

Dit jaar zullen er een aantal aanpassingen zijn om de competitie zo veilig mogelijk in te kunnen vullen:

  • De KNHB organiseert de competitie enkel in sport- en blaashallen die voldoen aan de RIVM richtlijnen.
  • De competitie zal meer lokaal/ in de eigen regio plaatsvinden, waardoor je minder verplaatsingen en contacten tussen regio’s hebt.
  • In plaats van een drieluik spelen teams een langere wedstrijd, of 2 x achter elkaar tegen hetzelfde team, zodat er minder teams/spelers/begeleiders per wedstrijddag op één locatie aanwezig zijn én er minder verschillende contacten zijn.
  • Wedstrijden worden gespeeld zonder toeschouwers.

 

Kunnen teams/spelers alsnog besluiten om niet mee te doen?

Het zal een andere zaalcompetitie worden dan in de afgelopen seizoenen. Daarom willen we de leden/teams die zich hebben opgegeven, de mogelijkheid bieden zich alsnog terug te trekken. Dit geldt ook voor spelers van lijn- en opleidingsteams. Via de teammanagers wordt dit de komende dagen geïnventariseerd. Deadline hiervoor is komend weekend (10 oktober).

 

Leden die zich opgeven voor de zaal zijn zaalcontributie verschuldigd. Mocht de overheid of de KNHB later alsnog besluiten moeten nemen die leiden tot afgelasting van de zaalcompetitie en eventueel trainingen, dan kan de club de contributie niet kwijtschelden. Reden is dat we betalingsverplichtingen zijn aangegaan waar wij dan niet meer onderuit kunnen.

 

We gaan er vanuit dat jullie, met deze aanpassingen om de gezondheidsrisico’s te minimaliseren, net zo blij zijn als wij met het goede nieuws als wij dat we komende winter ‘gewoon’ kunnen blijven sporten. We hopen jullie deze winter dus allemaal te zien in onze blaashal!

 

Bestuur, Technische Commissie en Zaalhockeycommissie Fletiomare

Bijlage