header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Update vanuit Hockeytechnische Zaken

Nieuws afbeelding 16-4-2020

Op 15 maart werd het op de club oorverdovend stil. Het sluiten van ons complex heeft veel gevolgen, sportief en financieel. In deze korte update vanuit Hockeytechnische Zaken wil ik jullie even bijpraten over waar we nu mee bezig zijn. Het hockey ligt helaas stil maar er gebeuren mooie dingen voor èn achter de schermen op Fletiomare:

  • Onze Technische Commissie is, samen met de jeugd- en jongste jeugdcommissies druk met de teamsamenstellingen van volgend seizoen. Alle coaches worden daarvoor geraadpleegd.
  • Het aannemen van nieuwe jeugdleden is volop in gang gezet. Fletiomare wil weer ruim 120 1e jaars F-jes verwelkomen komend seizoen. Uniek is dat we dit jaar voor deze groep geen loting hebben maar plaatsen op volgorde van aanmelding, en er is nu nog plek!
  • Het trainingsschema voor volgend seizoen wordt momenteel zo ver als dat mogelijk is in elkaar gezet.
  • De voorbereidingsweken in augustus worden uitgedacht en uitgewerkt.
  • Wekelijks verschijnen er voor alle teams mooie challenges op onze social media
  • Fitheidsschema’s vliegen door de teamapps.
  • De Fletio-Bingo kaarten worden fanatiek afgevinkt … en ga zo maar door.

En als ik op Het Lint worstel om vooruit te komen op de skates zie ik veel van onze jeugd- en seniorenleden fanatiek sporten!

Maar we zijn met meer zaken bezig.

Zo denken we momenteel volop na over onze ideeën en mogelijkheden over het hockeyen tijdens deze coronavirus-crisis. De KNHB heeft een aantal scenario’s bedacht. Eén KNHB scenario is dat we vanaf 1 mei weer (voorzichtig) mogen hockeyen en dat zelfs de hockeycompetitie wordt afgerond. Een ander scenario is dat het later wordt dan mei met een kortere afsluitende competitieronde. Weer een ander KNHB scenario is dat er geen hockeycompetitie meer zal zijn maar dat clubs vanaf juli zelf hockey activiteiten op de clubs kunnen aanbieden. En we zullen zelfs rekening houden met een scenario waarbij er helemaal geen hockeyactiviteiten meer mogen plaatsvinden dit seizoen en dat we pas in augustus of september, onder bepaalde voorwaarden, mogen opstarten. Voor alle scenario’s is Fletiomare uiteraard volledig afhankelijk van wat de Nederlandse regering, het RIVM en de KNHB gaan besluiten.

We moeten het afwachten maar zitten dus niet stil. Met een groot deel van de TC, de verenigingsmanager en horecamanager denken wij na over wat er nodig is om straks hockey weer op te starten. Bovenstaande scenario’s zijn we momenteel aan het uitwerken. Zodat àls we weer mogen hockeyen, alle voorbereidingen klaar zijn en we direct aan de slag kunnen. Ook al zou dat pas in de zomervakantie zijn. Want ook daarvoor hebben wij een scenario uitgewerkt. Stel je voor dat de uitkomst is dat de (hockey)sport vanaf 15 juli pas weer opgestart mag worden. En we mogen/kunnen/willen/durven niet op vakantie….. Zes lange weken met je ouders (of met je kinderen) thuis zitten….. Dan zou het mooi zijn dat we onze leden ook in de zomervakantie iets kunnen bieden. Op dit moment staan die plannen in de steigers en hebben we veel hulp nodig. Het betekent in ieder geval dat wij alle trainers (betaalde en vrijwilligers) straks dus hard nodig hebben. Wij hopen dat we op jullie kunnen rekenen, wanneer dat ook mag zijn.

Wanneer we weer mogen hockeyen, daarvoor moeten we de beslissingen afwachten die de overheid de komende periode neemt. Na 21 april, als de volgende persconferentie van minister-president Rutte is, weten we wat de overheid besluit en in navolging daarvan wat de KNHB beslist voor alle competities. We houden jullie op de hoogte en hopelijk tot snel op de velden!

Frank Harteloh - Bestuur Hockeytechnische Zaken