header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

7 Mei : 18+ hockeyers mogen binnenkort ook weer komen trainen!

Nieuws afbeelding 7-5-2020
7 mei 
De eerste hockeyweek voor onze jeugd zit er op! Wat fijn dat de kinderen het veld weer op mochten. De jeugdteams zijn in grote getale naar de training gekomen en dankzij de vele vrijwilligers èn de ouders die netjes buiten het terrein bleven kunnen we de hockeytrainingen binnen de opgelegde maatregelen goed mogelijk maken. Het trainingsmateriaal wordt dagelijks goed gereinigd en alle trainers letten goed op het naleven van de protocollen. Op naar de volgende week dus!

Woensdagavond hebben we kennis genomen van de gefaseerde versoepeling van de Coronamaatregelen. Concreet betekent de versoepeling voor de categorie leden 18+  dat ze met inachtneming van de 1,5 meter afstand binnenkort weer mogen trainen! Wij gaan onze protocollen en schema’s aanpassen zodra het hockey-specifieke protocol vanuit de KNHB duidelijk is. Hierover volgt later meer informatie. Helaas moet het clubhuis nog dichtblijven tot 1 september. Dit betekent dat alle feesten en toernooien die gepland waren niet door kunnen gaan. Over hoe (en wanneer) we vorm kunnen geven aan de de jaarlijkse Stick Together avonden, de huldiging van de zaalkampioenen en de ALV wordt nog nagedacht.


21 apri: Trainen mag weer!
Op de persconferentie van premier Rutte van vanavond hebben we gehoord dat er vanaf 29 april weer mogelijkheden zijn voor sporten en trainen voor de jeugd!
Dat vinden we heel goed nieuws voor alle jonge leden van Fletiomare. We zijn achter de schermen op Fletiomare heel hard bezig om dit vorm te geven. We kunnen op dit moment nog niet aangeven voor wie dit precies zal gelden, op welke momenten, hoevaak, wat voor soort training etc etc. We verwachten aanstaande donderdag meer informatie te kunnen delen en dan ook met een plan te komen voor de invulling van de trainingsmogelijkheden en de (beperkte) openstelling van onze club. 

De KNHB heeft naar aanleiding van de nieuwe maatregelen besloten om alle hockeycompetities voor de rest van dit hockeyseizoen af te gelasten.  Zie hier het bericht van de KNHB over de competities.
Dat is minder leuk nieuws, maar tegelijkertijd zijn we als club heel blij dat we binnenkort het hockey weer enigszins kunnen opstarten!31 maart : Maatregelen verlengd tot en met 28 april 

De Nederlandse regering heeft zojuist op een persconferentie aangekondigd dat alle huidige maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met 28 april. De KNHB gaat nu onderzoeken welke scenario's er zijn om, zodra het weer mag,  de hockeycompetitie voort te zetten. Eventueel in aangepaste formats.  Voor de volledige update van de KNHB klik hier 
Maar zeker is wel dat onze club en de hockeyvelden helaas nog gesloten blijven tot en met 28 april. Of en op welke wijze er in de periode daarna weer gehockeyd mag worden is nog even afwachten.

24 maart: Geen sportevenementen en clubbijeenkomsten tot 1 juni

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding  van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sportclubs en sportaccommodaties  open te stellen staat nog tot en met 6 april. NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF.  Zodra zij meer informatie hebben zullen ze deze vanzelfsprekend delen op de website van de KNHB 

Voor Fletiomare betekent dit dat alle geplande evenementen tot 1 juni worden gecanceld. Dit betreft onder meer de Fletiomare Lustrum Pub Quiz, het Leidsche Rijn Schoolhockey toernooi voor alle basisscholen en het BP College top hockey kamp in de meivakantie. Wat er gaat gebeuren met de hockeycompetitie zullen we dus later horen van de KNHB.

15 maart 2020
De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen en sportcomplexen in Nederland hun deuren moeten sluiten tot en met 6 april.  Naar aanleiding van deze verscherpte maatregelen heeft de KNHB alle competitiewedstrijden tot en met 6 april afgelast. Een week langer dan eerder was aangekondigd. Fletiomare had al eerder besloten helemaal dicht te te gaan en heeft reeds allerlei activiteiten afgelast of verplaatst. Die periode is nu dus verlengd tot en met 6 april.

13 maart 2020
Het bestuur heeft besloten om het advies van de KNHB geheel over te nemen. Dit houdt in er tot en met 31 maart niet gehockeyd wordt op ons complex. Het clubhuis bijft gesloten, ook voor commissievergaderingen etc.

De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 31 maart. Dit betreft een KNHB maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB heeft alle verenigingen opgeroepen ook alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten, etc.) af te gelasten tot en met 31 maart. Geplande feesten, evenementen en bijeenkomsten gaan dus in maart niet door op Fletiomare

De geplande huldiging van de zaalkampioenen van a.s zondag zal plaatsvinden in juni samen met de huldiging van de veldkampioenen.
Het lustrumfeest 'De vrienden van Fletiomare Live' is reeds verschoven naar 20 juni.
De geplande kennismakingstrainingen voor nieuwe 1e jaars F leden gaan niet door op 22 en 29 maart. We zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum proberen vast te stellen.

Voor andere activiteiten die gepland staan in maart zoals bijvoorbeeld het C-feest en de informatie-avond selectietrainingen zal per activiteit worden gekeken naar alternatieven.

12 maart 2020
Naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus zijn bij Fletiomare met onmiddellijk ingang ALLE trainingen en ALLE bijeenkomsten tot nadere order afgelast. Ons clubbuis en complex zijn tot nadere order gesloten 

10-3-2020
Het RIVM heeft sinds gisteravond een aangescherpte maatregel aangekondigd die wij op Fletiomare al een tijdje hadden ingevoerd: geen handenschudden.
Natuurlijk wensen we onze tegenstanders en scheidsrechters een prettige wedstrijd maar we doen het zonder shake-hands. De maatregelen nog even op een rijtje:
 • Was je handen regelmatig. Fletiomare heeft 4 desinfectie-dispensers in het clubhuis opgehangen. Die kan je ook gebruiken.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes  en gooi deze direct weg.
 • Gebruik je eigen bidon tijdens trainingen en wedstrijden.
 • Verwelkom je tegenstander en scheidsrechter net zo hartelijk maar zonder handshake.
 • Na afloop van de wedstrijd bedank je de tegenstander en scheidsrechter mondeling zonder handenschudden.
 • Ben je scheidsrechter ? Gebruik alleen je eigen scheidsrechterfluitje.
 • Laat je bitje niet rondslingeren.
 • Ben je zelf grieperig of mogelijk in contact gekomen met het coronavirus? Kom dan uit voorzorg voor jezelf en anderen niet hockeyen.

6-3-2020:  
Vanmiddag kreeg het bestuur bericht dat een ouder van jeugdleden van onze club positief is getest op het Coronavirus. De kinderen van deze ouder blijven voorlopig thuis. Het bestuur heeft contact opgenomen met de GGD. Volgens de GGD is er nu geen reden om verdere maatregelen te nemen. 

3-3-2020
Deze week starten alle trainingen en competitiewedstrijden weer op Fletiomare. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het Coronavirus op de voet. Wij volgen als club de adviezen van de KNHB en het RIVM. Dat betekent dat er op dit moment geen reden is om wedstrijden/trainingen/evenementen of bijeenkomsten op de club af te gelasten. Als vereniging raden we alle hockeyers en bezoekers aan om de volgende richtlijnen van het RIVM na te leven:
 • Was je handen regelmatig;
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van het RIVM: www.rivm.nl en de KNHB: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

Daarnaast vragen wij onze leden om:

 • tijdens trainingen en wedstrijden je eigen bidon te gebruiken (geen teamkratjes meer gebruiken);
 • met je tegenstander en scheidsrechters af te stemmen over de ‘shake-hands’ aan het begin van de wedstrijd. Beter is het om bijvoorbeeld door middel van een yell of een andere groet de wedstrijd te starten;
 • je te te realiseren dat sporten met koorts nooit een goed idee is: voel je je grieperig, ben je flink verkouden en hoest je veel? Ga dan uit voorzorg voor jezelf en anderen niet hockeyen.

Fletiomare zorgt voor een schone omgeving, ons clubhuis wordt 4-5 keer per week schoongemaakt, voldoende zeep in de toiletten en extra desinfectiegel bij de wedstrijdtafel in het weekend.

Er is een team samengesteld dat de ontwikkelingen volgt en indien nodig overlegt/samenkomt. Eerste contactpersoon binnen dat team is de secretaris van de vereniging, tweede contactpersoon is de voorzitter van Fletiomare. Mocht het door ontwikkelingen in onze omgeving nodig zijn dat wij de maatregelen opschalen dan zullen we die onmiddellijk communiceren.