header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Fletiomare Dames 1 stelt zich graag even voor

Nieuws afbeelding 29-10-2019

Vorig seizoen kwam Fletiomare Dames 1 voor het eerst in de clubgeschiedenis uit in de Overgangsklasse. Een kunstje dat we – na de knappe handhaving vorig jaar – dit seizoen mogen herhalen. Waar we vorig jaar tot het laatste moment hebben gestreden om play-outs te voorkomen, is de doelstelling van dit seizoen om mee te draaien met de bovenste plekken. Dat lijkt wellicht ambitieus, maar als je naar ons spel van de afgelopen weken kijkt, is deze doelstelling zeker haalbaar.

Dit jaar zijn drie speelsters van buitenaf ons team komen versterken: Dionne van de Ende kwam over van Schaerweijde, Eline Beers maakte de overstap van Kampong en Fieke Hoff besloot het tenue van Hoofdklasser Groningen te verruilen voor ons blauw-bruine pakje. Het begeleidingsteam is ongewijzigd: Eric van der Pol (hoofdcoach), Erik Verhagen (assistent), Rick Jongenburger (looptrainer/fysio) en Angela Janszen fungeert ook dit seizoen als onze teammanager.
Kortom: alleen maar aanwinsten in de spelersgroep en bekende koppen in het begeleidingsteam, wel zo vertrouwd!


v.l.n.r.

Eefje Stigter, Renate van Dort, Iris Lamers, Zjervana Janszen, Marjon Damen, Marit Westenberg, Eric van der Pol.

Angela Janszen, Marije de Graaff, Jip de Rond, Floor Hoevenaars, Maruschka van Soest, Dionne van den Ende, Erik Verhagen.

Fieke Hoff, Emma van Vliet, Jessy Smeenk, Carlijn de Leng, Joy van Doorn, Eline Beers, Floor Thung


Lesje effectiviteit
We begonnen het seizoen goed. De eerste twee wedstrijden leidde ons offensieve en attractieve spel ook tot winst en dus zes punten. Een mooi begin! En nu doorpakken dachten we. Op eigen veld in de derby tegen Voordaan creëerden we opnieuw veel en waren we de bovenliggende partij, maar bleken we niet effectief genoeg.  Ondanks dat we veel vaker in de cirkel van de tegenstander waren, dan zij bij ons, verloren we met 5-3. Een lesje effectiviteit dus. 
De weken erna blijft het spelbeeld hetzelfde. We zijn veel in de aanval, maar weten dit nog niet genoeg om te zetten in doelpunten en de tegenstander wel. Frustrerend als je kijkt naar de stappen die we als team tijdens de trainingen en ook in wedstrijden maken. 

Blessuregolf
Als team hebben we dit seizoen de nodige tegenslagen te verwerken. Een aantal speelsters kampt met langdurige blessures en we zijn door diverse omstandigheden nog geen een keer met de voltallige selectie compleet geweest. Iets waar we als team geen invloed op hebben, maar waar we uiteraard wel last van hebben, want iedereen is onmisbaar in dit team. Gelukkig krijgen we hulp van de meiden van MA1 en daar zijn ontzettend blij mee! Ondanks de tegenslagen die we nu hebben,  blijven we keihard werken en dan komt onze beloning vanzelf. Daar hebben we alle vertrouwen in!

Training geven
Naast onze reguliere trainingsdagen (dinsdag, donderdag en om de week op vrijdag) zijn we op maandagavond en zaterdag ook op de club te vinden.  We geven dan training aan de meiden van MB3 en MA3 en ook de maandag trimmers staan dan onder leiding van twee van onze speelsters.
Op zaterdag coacht een van ons MA3 en dat werpt tot nu toe zijn vruchten af, want het team is koploper. Heel leuk dat deze meiden binnenkort allemaal met ons met de bus meegaan naar een uitwedstrijd! 

Bustickets
Op dit moment staan we op een negende plek in de competitie, maar we weten allemaal dat we daar niet thuis horen. Deze competitiehelft hebben we nog vier wedstrijden en er zijn dus nog twaalf punten te halen. Omdat wij van elk team in deze competitie kunnen winnen, zou het dus zomaar kunnen dat we de eerste helft afsluiten in het linker rijtje. Alle support in de laatste vier wedstrijden is natuurlijk van harte welkom! Dit seizoen gaan we met de bus naar uitwedstrijden. In de bus is genoeg ruimte voor supporters en vanaf €10,- heb je al een retourticket te pakken. Er zijn de eerste seizoenshelft nog kaartjes voor de uitwedstrijden naar  Wageningen (10 november) en Helmond (24 november). Dus neem je blauw-bruine spandoeken mee en reis met ons mee het land door! Stuur ons een berichtje via Instagram (@fletiomared1) en laat ons weten wanneer je met ons mee wil!

Fletiomare scrunchies
Of je ons nu op eigen veld komt supporten of dat je met ons meegaat met de bus, in stijl supporten is natuurlijk nog leuker! En hoe kan dat beter dan met een blauw-bruine Fletiomare Dames 1 scrunchie in je haar? Deze leukerds zijn net als de bustickets te koop via onze Instagrampagina (@fletiomared1). Met jullie bijdrage aan een busticket en/of scrunchie helpen jullie ons een handje om de teamtrip naar Gran Canaria als voorbereiding op de tweede seizoenshelft te bekostigen.


Maar voor het zover is, gaan we er de komende vier wedstrijden alles aan doen om met zo veel mogelijk punten de winterstop in te gaan. Aanstaande zondag beginnen we deze reeks thuis tegen Eindhoven Dames 1. Tot ziens aan de lijn!

Liefs, Fletiomare Dames 1