header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Cursus AED op de club

Nieuws afbeelding 18-9-2019 Fletiomare heeft een AED! Deze hangt in het clubhuis aan de wand tussen de Fifocorner en de tweede bar. Een snelle inzet van een AED is cruciaal. Daarom organiseert de Commissie VSK (Veiliger Sportklimaat) een kennismakingscursus reanimatie en gebruik AED.

Jij bent van harte uitgenodigd!

Wat: AED/reanimatie cursus 
Wanneer: maandag 7-10-2019 19.30-22.00 òf maandag 28-10-2019 
Tijd: 19.30-22.00 uur
Waar: MHC Fletiomare in het clubhuis
Aanmelden: stuur een mail vóór 30-09-2019 naar [email protected] onderwerp "AED". Vermeld in de mail je naam en de voorkeursdatum.
 
Iedereen is van harte welkom op deze avonden. We streven ernaar om zoveel mogelijk mensen te informeren en om de TC, het horecapersoneel en de bemanning van de Fifo Corner te trainen.
 
AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en kan ingezet worden wanneer iemand op de club levensbedreigende hartritmestoornissen heeft. Het is belangrijk snel te handelen. Met de AED kun je een elektrische schok aan het hart toedienen om deze weer op te starten. Een ingebouwde computer analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of het noodzakelijk is een stroomstoot toe te dienen. Het apparaat geeft je automatisch de opdracht om een stroomstoot toe te dienen of te starten met hartmassage en mond op mondbeademing. Het apparaat begeleidt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners overnemen kunnen nemen.