download onze app
iOS app Android app
Run for Kika - Run for Ruurd

7-6-2019  | 
Op 16 juni staat team ‘Run for Ruurd’ voor de 7e keer aan de start van de ‘Run for Kika’ in het Máximapark in Utrecht. Deze sponsorloop heeft als doel om sponsorgeld bij elkaar te rennen voor onderzoek naar kinderkanker en meer genezing van kinderkanker mogelijk te maken.

Ruurd van Besouw (17 jaar) uit Maarssenbroek is sinds januari 2015 in behandeling voor botkanker. Ruurd is de oudere broer van Bauke die speelt in het G2-team van Fletiomare. Ook Bauke staat dit jaar samen met zijn familie én andere leden van Fletiomare aan de start om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika.  Ruurd weet al meer dan 3,5 jaar dat hij de strijd tegen de niet zal winnen. Dat is heel verdrietig en onwerkelijk, tegelijkertijd is het ook een wonder dat Ruurd er nog steeds is en ook bij de 7e editie aanwezig kan zijn om ‘zijn team’ bij de finish binnen te halen. Momenteel heeft Ruurd een chemokuur. Hij is op tijd klaar met deze kuur om te herstellen en dan de 16e samen met zijn team te fietsen naar de Run for Kika. Hij kijkt erg naar de dag uit, het geeft veel positieve energie.

Ruurd heeft inmiddels al meer dan 50 chemokuren achter de rug en is sinds vorige zomerrun (juni 2018) onophoudelijk ermee doorgegaan met wisselend succes. In het afgelopen jaar zijn er weer nieuwe uitzaaiingen geconstateerd die gelukkig succesvol zijn bestraald. Al met al is het voor Ruurd een moeizame weg van vallen en opstaan. Ondanks de tegenslagen voert bij Ruurd de positiviteit de boventoon. Hij haalt veel energie uit fietsen op zijn aangepaste fiets met zijn vader. Zodra zijn conditie en het weer het toelaten is Ruurd op zijn fiets te vinden om Maarssen en omgeving te verkennen en gezellig te lunchen in de omstreken. Daarnaast heeft hij gelukkig een heel trouwe vriendengroep om hem heen.

Voor de Run for Ruurd op 16 juni zijn al bijna 100 renners ingeschreven en is ruim 11.000 euro opgehaald. Er is nog steeds veel geld nodig voor verder onderzoek en betere genezing. Wil jij ook een steentje bijdragen? Meld je dan aan in ons team. Je bent van harte welkom. Ook die sponsorteller willen we graag verder omhoog …. Help je mee voor dit prachtige doel? Heel graag …alle bijdragen zijn meer dan welkom. Sponsoren en aanmelden kan via deze link https://www.runforkika.nl/run-for-ruurd

Ruurd is er klaar voor. Help je mee om Ruurd een fantastische dag te bezorgen?