download onze app
iOS app Android app
Dames 1 op trainingsstage in Zuid-Spanje en voorbereiding op tweede seizoenshelft

8-3-2019  | 
Beste fans, supporters en vrienden van Fletiomare dames 1,

Op zondag 10 maart start de tweede helft van de competitie weer. Voordat we weer beginnen, geven we jullie een update van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Na de promotie in de zaal naar de Topklasse, zijn wij begin februari weer gestart met de trainingen op het veld. Dit jaar geen sneeuw of bevroren velden, dus we konden er gelijk goed tegenaan. Na oefenwedstrijden tegen de dames van Zwart-Wit, Houten, Ring Pass en HBS, stapten we met het hele team op 20 februari op het vliegtuig naar Zuid-Spanje. Op naar de Costa del Sol!!! Geen Friet van Piet of overvolle stranden met gebruinde toeristen, maar vier dagen genieten van een lang trainings- en teambuildingweekend in Marbella. Met dank aan Hestia hebben wij kunnen trainen, twee oefenwedstrijden gespeeld, werd het avondeten voor ons verzorgd, werden we overal per touringcar naar toe gebracht en was er ook nog ruimte om de toeristische plekjes te verkennen. 

Onder het genot van een heerlijk zonnetje en een zeebriesje begonnen wij op donderdag met twee trainingen in Malaga. Op vrijdag zijn we de dag gestart met padel in het binnenland van AndalusiĆ« op een prachtige tennis- en padelclub. Zelfs bij een gezellige sportieve activiteit, werd het fanatisme en competitieve karakter van speelsters en staff duidelijk. In de finale werd er hard gestreden voor de punten en moest de tiebreak de winnaar bepalen. Vervolgens snel de bus in en op naar Gibraltar. Na de paspoortcontrole, werden we afgezet bij de kabelbaan om naar de top van de rots van Gibraltar te gaan. Boven aangekomen stonden de Berberapen ons al op te wachten. Ondanks de waarschuwingen dat je de apen niet mocht voeren, liepen er toch twee speelsters met chocolade naar buiten. Gevoerd werd er niet, maar de apen bedienden zichzelf wel. Bedankt aapjes, door jullie hebben we onze lachspieren goed kunnen trainen. Vervolgens hebben we een wedstrijd gespeeld tegen de jongens van Gibraltar U16. De jonge boys waren technisch erg handig, maar door hard werken en teamwork wisten we de wedstrijd in evenwicht te houden: 2-2. De locatie - het veld lag naast de landingsbaan van Gibraltar en de rots lag achter het veld - was prachtig en uniek! Op zaterdag zijn we de dag gestart met een fietstocht door het centrum van Malaga. Onze Nederlandse gids heeft ons de culturele highligts van de stad laten zien. Vervolgens mochten we in Malaga weer het veld op voor een wedstrijd tegen Gouda Dames 1. Deze wedstrijd werd door ons gewonnen met 7-0. In de bus terug konden we voor de laatste keer werken aan onze zangkunsten en oefenen voor het 100% NL TD op 10 maart. De avond werd weer afgesloten met een goed verzorgde maaltijd bij Hestia en een spetterend teamspel. Ondanks de vermoeidheid, werd er nog flink gestreden voor de winst! 

Op zondag, met zware beentjes, goede teamgesprekken, lekkere trainingen en oefenwedstrijd en mooie herinneringen op zak vlogen we weer terug naar Nederland. Het hele weekend speelden we een 'wie is de mol' spel, verzonnen en uitgevoerd door Eric en Erik. Bij de bagagebanden op Schiphol werd dan eindelijk duidelijk wie de mol was: Marit! Kortom een mooi training- en teambuildingweekend waar we de basis hebben gelegd voor de tweede helft van het seizoen! Dit was niet mogelijk geweest zonder de hulp van Fletiomare, Hestia en al onze sponsoren. Wij willen jullie dan ook allemaal heel erg bedanken! 

Tot snel langs de lijn,
Groet Fletiomare Dames 1