download onze app
iOS app Android app
7H1 is kampioen

21-2-2019  | 
Vrijdagavond 8 februari liepen de spelers van 7H1 als kampioenen het veld af. Een deel van H5 had zich dit jaar voorgenomen gedurende de winterstop lekker buiten door te hockeyen. En met groot succes. Zonder enig puntverlies en met een doelsaldo van 52-9 waren zij de terecht de kampioen. Voor de aanvoerder een emotionele avond: "Dit is de eerste keer sinds dat ik ben gaan hockeyen dat ik kampioen ben geworden. Wat gaaf zeg!". Na afloop werd er gezamenlijk met de andere teams (van diverse leeftijdscategorieën) een biertje gedronken in het gerenoveerde clubhuis van Fletiomare.


Wat is hockey7?
Voor fanatieke hockeyers in de leeftijdscategorie eind 20 tot begin 40 jaar heeft district Midden Nederland op vrijdagen de ‘Hockey7’ competitie. Deze nieuwe competitie vorm komt tegemoet aan de wensen van fanatieke hockeyers die niet elk weekend willen hockeyen maar wel graag competitie spelen. Daarom kent de competitie een flexibelere vorm.
De wedstrijden worden, niet wekelijks, gespeeld op vrijdagavond met een starttijd van 20.30 uur. De wedstrijden vinden op verschillend op een centrale locatie plaats, waar diverse dames- en herenteams van verschillende verenigingen in actie komen.
De spelregels van Hockey7 zijn anders dan tijdens de reguliere competities:

  • vaste teams van 7 tegen 7: alleen heren of alleen dames, dus geen gemengde teams
  • geen scheidsrechters
  • geen keepers
  • spelend op een half veld
  • spelen volgens de zaalregels (niet slaan, niet hoog spelen, alleen hoog pushen op doel

De verenigingsteams spelen tegen andere teams uit de regio per competitiedag een drieluik, waarbij elke wedstrijd 25 minuten duurt.