download onze app
iOS app Android app
Berovingen scholieren

23-1-2019  | 
We ontvingen onderstaand bericht. We roepen daarom alle kinderen en jongeren op om voorzichtig te zijn en samen te fietsen van en naar de hockeyclub. 


Berovingen scholieren
In de afgelopen week zijn meerdere scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer geworden van berovingen. Jonge slachtoffers  werden na schooltijd tot stoppen gedwongen en moesten spullen aan de daders afstaan. 

Op donderdag 17 januari fietsten twee scholieren rond 16.15 uur  over het fietspad tussen het winkelcentrum Vleuterweide en de Europaweg nietsvermoedend naar huis. Net voor de Europaweg werden zij tot stoppen gedwongen door twee jongens op fietsen. De scholieren werden met een smoes aangesproken en bedreigd. Eén van de scholieren kreeg een paar tikken en werd gedwongen zijn portemonnee af te geven. Deze werd door één van de verdachten doorzocht en daar werd een geldbedrag uit weggenomen. De andere scholier werd beroofd van wat  kledingstukken. Toen de daders nog ter plaatse waren kregen de scholieren hulp van een tot nu toe onbekende man in een Opel. Nadat deze de jongens te hulp was geschoten kozen de daders het hazenpad en vluchtten zij via de Ruiterberg de wijk in. 

Op vrijdag 18 januari fietste een 11-jarige jongen omstreeks 12.30 uur vanaf zijn school over het fietspad langs de Huis te Vleutenbaan. Ter hoogte van het gebouw van de scouting aan de Rhenovalaan werd de jongen klemgereden door, opnieuw, twee daders. Deze rukten na wat bedreigingen de koptelefoon van zijn hoofd en gingen er snel vandoor. 

Op maandag 21 januari fietste een scholier na de gymles om 15.15  uur  over het fietspad gelegen langs de Vleutensebaan. Ter hoogte van het gebouw van de brandweer bij de Belcampostraat werd de jongen ingesloten door maar liefst vier jongens. Hij kreeg rake klappen en de jongens probeerden zijn fiets te stelen. Dat is uiteindelijk niet gelukt. 

Het lijkt er op dat slachtoffers vanuit de schoolomgeving werden "geselecteerd” en achtervolgd waarna de daders op een rustige plek toesloegen. 

De signalementen van de betrokken daders van de berovingen lopen uiteen maar het gaat om getinte jongens tussen de 14 en 16 jaar. Zij spraken met een Marokkaans straataccent en droegen donkere kleding. De daders maakten onder meer gebruik van donkere oma-fietsen.

Een beroving heeft grote impact op de slachtoffers. De politie doet haar uiterste best om de daders van deze berovingen  op te sporen en aan te houden. We zijn op zoek naar informatie. Heeft u informatie over deze berovingen of is uw kind mogelijk ook slachtoffer geweest van soortgelijke incidenten en heeft u dat nog niet gemeld? Neemt u s.v.p. contact op met de recherche van het politiebureau De Meern via 0900-8844. Verder zijn wij op zoek naar de bestuurder van de Opel die de twee scholieren bij de Europaweg te hulp is geschoten. Bent u die bestuurder neem dan ook contact op via het bovengenoemde nummer.