download onze app
iOS app Android app
Teamspirit maakt MB3 tot kampioen!

6-6-2018  | 
Juni 2017. De eerste training om kennis te maken met elkaar. Daar had je ze... een heel nieuw samengesteld team. Maximaal 3 meiden geloof ik die elkaar kenden. Een bij elkaar geraapt zooitje, maar meteen positief verbaasd over hoe lekker ze konden hockeyen en vooral, hoe fanatiek ze waren. Fritsander en ik hadden natuurlijk allerlei plannen bedacht hoe hier 1 team van te maken: wisselend inspelen, een schema wie met wie in de auto's mee moest rijden, enz.

Maar tegen de tijd dat we uit wilden leggen wat we allemaal hadden bedacht, was het al zo gezellig dat we er nauwelijks meer tussen kwamen. En dat is tot op de dag van vandaag kenmerkend voor MB3. De juiste balans tussen fanatiek hockeyen en gezelligheid. Okay, okay.... het was soms wel érrug gezellig, maar ja, als je het leuk hebt samen, dan komt het succes vanzelf. En dat bleek!

Alleen na de winterstop hadden we even een terugval (o.a. gelijk gespeeld tegen de allerlaatste). Daarom werd het uiteindelijk toch nog spannend. Afgelopen zaterdag moesten we minimaal gelijk spelen om kampioen te worden. Er was dus een groot risico dat we veel te gespannen zouden spelen.

Daarom hebben we veel nadruk gelegd op lekker ontspannen hockeyen in de laatste wedstrijd. Doen wat we altijd deden, met een positieve "sinterklaasspanning". Marc Lammers heeft de meiden nog middels een filmpje toegesproken hoe hiermee om te gaan. Dat maakte het helemaal af. Resultaat was de allerbeste wedstrijd van het seizoen en met 5-1 winnen van de nummer 3! Echt supergoed gedaan meiden!

Namens de coaches (Fristander Lahr en Flip Jonasse)