header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Arbitrage

Scheidsrechters - planning

De planning van de scheidsrechters wordt, op basis van de wedstrijdplanning, steeds voor een aantal wedstrijden vooruit gemaakt. De planningsblokken zijn:

  1. Tot de herfstvakantie
  2. Tot de winterstop
  3. Zaalperiode
  4. Tot einde seizoen

De arbitragecommissie streeft ernaar uiterlijk donderdag voorafgaand aan de competitiedag de wedstrijdcodes aan de scheidsrechters te versturen. Hiervoor werkt de arbitragecommissie nauw samen met teammanagers en aanvoerders.

Lijnteams junioren & senioren
Bij de teams die 1e klasse of hoger spelen wordt in principe een poule van ervaren scheidsrechters ingezet. Deze worden gepland door de arbitrage-cie. Teammanagers van de teams waarop deze scheidsrechters worden ingedeeld worden hierover geïnformeerd.

C/D jeugd breedteteams
De wedstrijden van de C- en D-jeugd worden gefloten door één ouder van dat team en één A- of B-junior. Daarnaast begeleidt een andere ouder van het C- of D-team de A- of B-junior.

De arbitragecommissie vraagt aan de teammanager van het C-/D-team welke twee ouders het fluiten en de begeleiding van de junior scheidsrechter oppakken voor de betreffende wedstrijd.

De arbitragecommissie deelt ook in welk A- of B-team op welk moment moet fluiten en laat dit weten aan de teammanager van dit A- of B-team.

De teammanagers informeren de arbitrage-cie zsm, en uiterlijk de woensdag voor de wedstrijd, welke scheidsrechters/begeleiders er zullen komen. Vervanging wordt binnen het team zelf geregeld.

A/B jeugd breedteteams
De A- en B-wedstrijden worden gefloten door ouders van deze teams. De arbitragecommissie vraagt aan de teammanager van het A-/B--team welke twee ouders het fluiten oppakken voor de betreffende wedstrijd.

De teammanagers informeren de arbitrage-cie zsm, en uiterlijk de woensdag voor de wedstrijd, welke scheidsrechters/begeleiders er zullen komen. Vervanging wordt binnen het team zelf geregeld.

Senioren breedteteams
De seniorenteams leveren scheidsrechters voor elkaars wedstrijden. De arbitragecommissie deelt in welk senioren-team op welk moment welk ander team moet fluiten en laat dit weten aan de aanvoerder(s) van dit senioren-team. De aanvoerder informeert de arbitrage-commissie zsm, en uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd, welke twee scheidsrechters er daadwerkelijk fluiten. Vervanging wordt binnen het team zelf geregeld.

Meer weten of vragen?

Heb je vragen over arbitrage? Mail de arbitrage commissie: [email protected]