header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Over MHC Fletiomare

MHC Fletiomare is een ambitieuze en gezellige vereniging waar ruim 2200 leden op prestatief en recreatief niveau hockeyen. Hockeyen bij Fletiomare is gezellig, veilig en goed georganiseerd. De club beschikt over een prachtige accommodatie in Het Maximapark in Utrecht/Leidsche Rijn en is op de fiets makkelijk en veilig te bereiken.De club heeft 6 kunstgrasvelden, waarvan 4 volledige watervelden, een speciaal 8-tallen veld en een ASM-veld voor het Breed Motorisch Opleiden. Daarom kun je als lid altijd op de club een bal komen slaan, ook als je geen training of wedstrijd hebt.In de winter heef de club op haar eigen terrein een eigen zaalhockey-blaashal voor het zaalhockey.

Opgericht in februari 1970 door een aantal enthousiaste vaders die een hockeyclub in Vleuten-de Meern wilden, begon MHC Fletiomare op een hobbelig grasveld als hockeyveld en een oude keet als clubhuis. Sindsdien groeide de club voorspoedig en kreeg het de beschikking over een kunstgrasveld. Na een ledendip eind jaren negentig heeft Fletiomare de afgelopen tien jaar een explosieve groei doorgemaakt en voerde zij vaak het KNHB lijstje aan van de snelst-groeiende-hockeyverenigingen-van-Nederland. De club groeide in die tien jaar van zo’n 350 leden in 2003 naar bijna 2000 leden in 2015.

Visie: "haal het beste uit jezelf"

Naast de nadruk op prestatief hockeyen bij de eerstelijns-, en opleidingsteams vindt Fletiomare het belangrijk dat ook de breedte-hockeysport goed tot ontwikkeling komt. De visie van Fletiomare is ‘haal het beste uit jezelf’. Dat betekent dat de club een sfeer en omgeving wil creëren waar iedereen geïnspireerd en gemotiveerd wordt om het beste uit zichzelf te halen. Niet alleen op hockeytechnisch gebied, maar ook op organisatorisch vlak. Denk hierbij aan de coaches, scheidsrechters, trainers en vrijwilligers. Het creëren van die omgeving en faciliteiten voor zowel tophockey als breedtehockey kan enkel met de inzet van vele vrijwilligers. Naast een professionele trainersstaf zijn tientallen vrijwilligers bij Fletiomare actief op gebied van training, coaching, teambegeleiding, arbitrage of in allerlei andere organisatorische functies. Daarnaast is Fletiomare actief in het professioneel opleiden en begeleiden van haar eigen jeugdtrainers.

Fletiomare biedt meer...

Naast de hockeycompetitie op zaterdag (junioren) en zondag (senioren) heeft Fletiomare ook een grote trimhockey-afdeling voor volwassen leden die wel van de hockeysport willen genieten maar niet in competitieverband willen hockeyen. Daarnaast biedt de club het nieuwe Hockey7. een hockeyvorm met wedstrijden in teams van 7 op een half veld, met wedstrijden op de vrijdagavond.

Onder het motto ‘niemand buitenspel’ laat Fletiomare mensen met een licht verstandelijke beperking hockeyplezier beleven in de G-Hockey afdeling. Kinderen vanaf 8 jaar met een licht verstandelijke beperking trainen in kleine groepjes onder leiding van speciaal opgeleide trainers. Fletiomare heeft inmiddels twee G-Hockey teams die meedoen in de KNHB G-Hockey competitie.

Wat betekent die naam toch...

De naam Fletiomare is historisch verbonden met de omgeving waar de vereniging is gevestigd. Vleuten-de Meern (en inmiddelsLeidsche Rijn/Utrecht), is een plek die rijk is aan historie. Het gebied wordt al zo’n 3.000 jaar door mensen bewoond. De Romeinen hebben er hun sporen achtergelaten, waarvan recent opgegraven Romeinse schepen slechts enkele voorbeelden zijn. De club is vernoemd naar het het Romeinse legerkamp Fletio bij Vleuten; mare staat voor het water waaraan De Meern is ontstaan. Wie het logo van MHC Fletiomare goed bestudeert, zal duidelijk die historische elementen terugvinden in het ontwerp.