header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

G-Hockey

Niemand buitenspel bij MHC Fletiomare

Met de slogan ‘niemand buitenspel’ wil MHC Fletiomare ook mensen met een licht verstandelijke beperking het plezier van het hockey laten beleven. De trainingen vinden plaats in kleine groepen mede afhankelijk van de persoonlijke zorg die G-hockeyer nodig heeft.

Doelstelling G-hockey

Het doel van G-hockey is kinderen met licht verstandelijke beperking plezier en voldoening laten beleven aan hockey- en spelactiviteiten. Het uitgangspunt is 'gewoon wat gewoon kan, en speciaal als het speciaal moet'. Het lidmaatschap van een hockeyclub met alle daarbij behorende activiteiten bevordert de integratie met de andere jeugdleden.

Competitie

Na voldoende trainingservaring gaan de kinderen meedoen aan de speciale competitie. Dit kan per individu een ander moment zijn. Op dit moment doet Fletiomare met 2 G-hockeyteams mee aan de KNHB G-competitie.

Trainers

De trainers krijgen een aparte opleiding via de KNHB. Zij geven de training onder leiding van een hoofdtrainer. De andere trainers zijn allemaal vrijwilligers die zijn opgeleid door de KNHB.

Zaalhockey

Elke winterperiode wordt er in de zaal getraind. Hiervoor is nodig een zaalhockeystick en zaalschoenen met witte zolen. Er is dan één training per week op zaterdag en er wordt (nog) geen competitie gespeeld.

Wanneer? 

De training wordt gehouden op dinsdagavond van 19.15 tot 20.15 uur en op zaterdag van 14.00 – 15.00 uur op veld 4.

Eerste kennismaking

Kom zelf eens kennismaken en uitproberen of hockey bevalt. Trek trainingskleren en sportschoenen aan. Voor de kennismaking is hockeymateriaal beschikbaar om mee te oefenen. U kunt zich vooraf aanmelden via[email protected].

Contributie

G-hockeyers hebben dezelfde rechten en plichten als alle andere MHC Fletiomare leden. De jaarcontributie is gelijk aan dat van trimleden. Het is mogelijk om de eerste 3 keren een proeftraining te volgen, waarna uw kind officieel lid kan worden. Aanmelden als lid dient via de site van Fletiomare te gebeuren.

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar: [email protected]